+ 9 asistencija!

KRUPAN je momak: Šta Jokić može da kaže o igraču kom ubacuje 30 poena ove sezone...

Autor N.J. Izvor mondo.rs

"Predvodi ligu u blokadama i ove sezone, ubacuje skoro 70 odsto šuteva iz igre…", analizirao je Francuza pred 38 do 39 minuta međusobnog nadmudrivanja u seriji Denver - Juta.

Izvor: Kevin C. Cox/Getty Images North America

Nikola Jokić i Rudi Gober zvanično će otvoriti avgustovske plej-of svečanosti u ponedeljak u 19.30 po našem vremenu, kada podbacivanjem lopte u direktnom prenosu na TV Arenasport počne prvi meč serije Denver Nagets - Juta Džez.

Biće to, ujedno, i premijerna utakmica istorijskog NBA plej-ofa u sezoni 2019/20, koji će zbog pandemije korona virusa biti kompletno odigran u Orlandu, u žestokom tempu i bez prisustva publike.

Izvor: AP, Tanjug, Mike Ehrmann/POOL Getty Images

Najjača liga sveta odavno već prilagođava termine utakmica u odnosu na sastave timova, pa će i naredna dva sudara Srbina i Francuza biti prikazana u "evroligaškim terminima" naredne srede i petka, dok će najzagriženiji fanovi za četvrtu utakmicu serije morati da ostanu budni do jutra.

Za dalje? Videćemo!

Mada, kako se razvijao ovaj "euro" rivalitet na Srednjem Zapadu od Jokićevog dolaska u ligu 2015. godine, deluje da ćemo pratiti i petu, šestu… možda i sedmu utakmicu serije.

"Mislim da će biti zanimljivo, jer smo nas dvojica raličiti tipovi igrača", rekao je tri godine mlađi i tri centimetara niži Somborac.

"Ono što nam je zajedničko je da obojica radimo sve što umemo da pomognemo ekipama da pobede", dodao je centar trećeg najboljeg tima na Zapadu.

Izvor: Tanjug/AP Photo/Kevin C. Cox/Pool

U egal završnicama, Maloun će imati ozbiljnu prednost u odnosu na kolegu Kvinsa Snajdera, jer... Jokić protiv Jute ubacuje 82 odsto penala, Gober svaki drugi!

Jokić je dobio dve od prvih devet utakmica protiv Jute, nakon čega je Denver u narednih devet "planinskih derbija" uzvratio sa šest pobeda.

"On je zaista dobar defanzivac", prokomentarisao je Jokić.

"Krupan je momak. Predvodi ligu u blokadama i ove sezone, ubacuje skoro 70 odsto šuteva iz igre… Njegovi saigrači to jako dobro koriste. Zaista je dobar igrač, a ove godine igra izvanredno", nastavio je Srbin da deli komplimente rivalu pred očekivanih 38 do 39 minuta međusobnog nadmudrivanja u svakoj od utakmica serije.

Denver je pobedio, a naš centar bio briljantan u svakoj od tri utakmice sa Jutom ove godine.

Jokićev prosek od 29,5 poena, 12 skokova i devet asistencija upućuje na to da Gober, za njega, nije najbolji defanzivac među NBA centrima i da je posebno motivisan kada vidi ekipu iz Solt Lejk Sitija s druge strane terena.

Gober mu je u tim mečevima odgovarao sa 19,7 poena, 12,7 skokova, 1,7 blokada i 0 pobeda, ali to nije bio povod za opuštanje kod lidera ove generacije Nagetsa.

"Zaustavljanje bilo kog igrača je timska obaveza. Moramo biti uz njega sve vreme i držati ga daleko od pozicija sa kojih može lako da poentira", prokomentarisao je Jokić pred ulazak u drugu plej-of avanturu od dolaska u Kolorado.

Prethodna je završena u polufinalu konferencije, posle dve dramatične serije rešene u sedmoj utakmici. Nagetsi su onu sa San Antonio Sparsima dobili, onu sa Portland Trejblejzersima ne.