Košarka

Spadoše na Krisa Pola: Neverovatan niz (bivših) zvezda Oklahome traje i traje!

Autor N.J. Izvor mondo.rs

Samo je Stef Kari uspeo da se umeša...

Izvor: Guliver/Getty images

Trećom uzastopnom titulom prvog strelca sezone, Džejms Harden produžio je neverovatan niz započet usponom Kevina Durenta ka statusu najboljeg napadača NBA lige.

U 10 od prethodnih 11 sezona, prvo mesto liste strelaca na kraju ligaškog dela pripadalo je isključivo košarkašima Oklahoma Siti Tandera…

…od kojih nijedan više nije tu.

Izvor: Twitter/@fadeawayworld

Dok se 35-godišnji Kris Pol sprema da povede OKC u plej-of sa pete pozicije na Zapadu i skorom 44-28, teško je ignorisati činjenicu da je samo Stefen Kari iz Golden Stejt Voriorsa uspeo da se umeša u Oklahomino "ex-Big 3" društvo, koje je pored Durenta i Hardena činio i Rasel Vestbruk.

OKC (sport)
Izvor: YouTube

Najbolji trojkaš svih vremena bio je prvi strelac lige u sezoni 2015/16 i tako na kratko prekinuo niz u koji se neprimetno uklopio i najbolji strelac u istoriji američke košarkaške reprezentacije, Karmelo Entoni.

I sam "Melo" se nerado seća epizode u Tanderu, koja je bila najava njegovog velikog pada i odlaska iz lige na godinu i po dana, ali to nije sprečilo pasionirane američke statističare da izvuku i ovaj kuriozitet pred start plej-ofa u "Diznilendu".

U njemu nećemo gledati povređenog Durenta, koji sada već igra za Bruklin Netse, kao i njegovog bivšeg saigrača Karija, kapitena najgoreg tima lige u sezoni 2019/20, ali hoćemo "Bradu" i "Brodija" u dresu Hjuston Roketsa, kao i "Mela" u opremi Portland Trejblejzersa.

Oklahomino plavo ne nosi niko već dve godine...


Tagovi

NBA