Košarka

Šehović: Znamo se dobro - to je NAŠA SNAGA!

Autori mondo.me Mladen Stojović

Kapiten Budućnost Volija Suad Šehović i plejmejker Nikola Ivanović optimistični na početku priprema za sezonu 2020/21.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

ABA liga će zvanično da počne 2. oktobra, a zbog pandemije virusa korona još nije precizirano kako će se sezona odvijati. Ideja da svi klubovi budu smješteni u jednom gradu po uzoru na NBA postoji, ali još je daleko od realizacije.

Navodno, Laktaši su spremni da budu domaćini prvih šest kola, a Podgorica drugih šest rundi prvog dijela.

Međutim, sve je to na dugom štapu znajući da odnosi među čelnicima ABA klubova nisu baš najbolji, te da će uvijek postojati opcija 'zašto tu, a ne kod nas'.

Čekajući zvanični dogovor kako će se liga odvijati, Budućnost Voli se sprema za sezonu 2020/21, a na igrače ta priča oko ABA "mjehura" ne utiče.

"Veliko zadovoljstvo je to što smo vidjeli na prva dva treninga, da su svi došli sa mnogo entuzijazma, sa željom i voljom za zajednički rad. Svi jedva čekamo utakmice. Ljeto smo iskoristili na pravi način, nije bilo previše odmora. Vjerujem da ćemo ovaj period pred nama odraditi u najboljem redu", rekao je kapiten tima Suad Šehović.

Osnovni cilj "plavih" za sljedeću sezonu je da budu među prva četiri u ABA ligi, te da doguraju što dalje u Evrokupu.

"Nadamo se da će sve proći bez povreda, da će se sve posložiti za tim do početka sezone, a da će se pojačanja uklopiti. Biće neobičan početak sezone bez publike, biće sve specifično, ali vjerujem da ćemo biti spremni. Sigurno da je naša prednost što se 80 procenata ekipe dobro poznaje, da smo kostur tima sačuvali. Faliće pripremnih utakmica, sigurno nije isto trenirati i igrati utakmice, nadamo se makar kvalitetnim testovima kada su domaći rivali u pitanju", poručio je Šehović.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Budućnost Voli je zadržala kostoru, ojačala se na pozicijama koje su bile kritične, a do kraja prelaznog roka će juriti još jednu "peticu". A opet će ključ u svojim rukama imati Nikola Ivanović.

"Nakon nekoliko mjeseci bez košarke i igranja, sa velikim entuzijazmom i pozitivnom energijom ćemo nastupati. To ćemo ispratiti sa velikom koncentracijom i odgovornošću. Ne možemo reći da krećemo od nule, radili smo prošle godine duže od pola godine sa trenerom Mijovićem, osnovne principe i informacije jasno znamo", rekao je Ivanović, koji je dodao.

"Tu je veliki broj igrača koji znaju da igraju zajedno, to je naša prednost. Ključno je prije svega kako sve to izgleda na terenu. Radio sam naporno cijelo ljeto, uz sitne probleme. Vjerujem da je konačno sve sanirano, uz narednih mjesec i po da se sve dovede u najbolje stanje. Nikad se ne može znati šta nosi sezona. I ja sam optimista, timski i pojedinačno. Mi smo ti koji uvijek kreću tiho, bez prevelikih očekivanja, a uvijek u svijesti su i najveći dometi", jasan je Ivanović.

Budućnost Voli je u odnosu na prošlu sezonu zadržala Kobsa, Ivanovića, Šehovića, Popovića, Ilića i dva Nikolića, odlučila je da ozbiljnije računa na Žugića, a od novih igrača tu su Apić, Edžim i Von.

Tagovi