Košarka

Da li je ovo PLAN B ABA lige? BOKAN: Prvih šest kola da se igra TURNIRSKI u JEDNOM GRADU

Autor Pavle Knežević

Sve je za sad nezvanično, ali predsjednik Budućnosti to tvrdi

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Budućnost se okupila na početku priprema pod plaštom neizvjesnosti, pod kojim radi kompletna regionalna i evropska košarka. Razlog je poznat – pandemija koronavirusa i njen uticaj na kalendar.

Iako je ABA liga pripremila nekoliko rezervnih planova, predsjednik Budućnosti Dragan Bokan otkrio je danas javnosti da je jedna od opcija za počinjanje lige – igranje turnira!

Početak ABA lige već je pomjeren za dvije nedjelje, ali se svi pitaju da li će početi u predviđenom roku, zbog razlike u epidemiološkoj situaciji među državama.

"Mislim da će se jedan dio od starta, na primjer prvih šest kola, odigrati turnirski. Laktaši su se već prijavili da to organizuju. Mi smo se prijavili da možda budemo domaćini drugog turnira, da probamo da prvi krug ligaškog dijela sezone odigramo na taj način. To je naravno sve nezvanično, na nivou komunikacije između klubova. Generalno, brine me jako loša komunikacija između čelnika klubova", rekao je Bokan.

Kada su u pitanju rezultati i ambicije klubova – oni su dobro poznati.

"Plan je i cilj, ono ispod čega ne bismo smjeli, jeste da ponovo budemo na nivou četiri tima u ABA ligi, što je pozicija za Evrokup. Sa te pozicije, kao i uvijek, čekamo šansu, da iznenadimo klubove sa većim budžetima od našeg. Nadamo se da će se završnica sezone 2020/21 igrati pred publikom, da ćemo se do tada vratiti u normalu", rekao je Bokan.