Košarka

"Postajemo taoci sukoba Zvezde i Partizana"

Autor Miljana Dašić

Predsjednik Budućnost Volija Dragan Bokan pričao o novoj sezoni ABA lige, ambicijama, budžetu "plavih"...

Izvor: MONDO

ABA liga je prethodne sezone više ličila na cirkus nego na ozbiljno takmičenje, naročito nakon što je sezona zaustavljena (kasnije i završena) zbog korona virusa.

A glavni krivci su Partizan i Crvena zvedza, po mišljenju prvog čovjeka Budućnost Volija, koji je poručio da je neophodno reorganizovati ABA ligu.

Postajemo taoci sukoba između Crvene Zvezde i Partizana", poručio je Dragan Bokan.

"Apelujem na sve klubove da prvo reorganizujemo ABA ligu, da obezbijedimo generalnog sponzora. ABA liga je proizvod koji spaja ljude, države, ljubitelje košarke”.

I dok se u Beogradu prepucavaju čiji je budžet veći, Bokan je rekao da je ekipa "plavij" jeftinija za 25 odsto u odnosu na prethodnu sezonu.

"Obezbijeđen je novac za prvu polusezonu, a onda ćemo vidjeti za drugi dio. Prvi put nam se to dešava, a sve zbog posljedica koje je ostavio kovid-19 na crnogorski privredu”, istakao je Bokan, koji je naglasio da je Budućnost Voli uradila mnogo za razvoj košarke u Crnoj Gori u posljednjih deset godina.

"Ponosimo se činjenicom da će u ABA 2 ligi ove godine nastupati čak četiri crnogorska tima”.

Budućnost Voli u narednu sezonu neće ući kao glavni favorit, opet će iz sijenke juriti iznenađenje, ali je predsjednik "plavih" rekao da će klub imati visoke ambicije sa dobrom ekipom.

Za ovu sezonu morali smo da smanjimo budžet 25 odsto, ali siguran sam da ćemo imati dobru ekipu, spremnu da pobijedi i evroligaške timove. Iz prikrajka želimo najviše, ali cilj je da budemo među četiri najbolje ekipe u ABA ligi", rekao je Bokan, koji je dodao.

"Iz te pozicije sa dodatnim pojačanjima probali bi da iznenadimo klubove sa mnogo većim budžetima. Takođe, spremni smo za Evrokup, cilj nam je da u tom takmičenju prođemo dvije faze”.