Bivši saigrači

Povodom smrti Majkla Odža: Ne možemo da ga vratimo, ali ispitati sve okolnosti da se ne ponovi

Autor Dušan Ninković

I narednih dana će se pričati o košarkašu koji nas je prerano napustio.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Nigerijski košarkaš koji je u prethodne dve sezone nosio dres Crvene zvezde je preminuo na samostalnom treningu na stadionu Partizana.

Smrt košarkaša koji je imao tek 27 godina je izazvala mnogo reakcija, a u narednim satima su se pojavljivale nove informacije o slučaju. Ispostavilo se da je on preležao korona virus, a svoje mišljenje o temi su imali i neki od članova kriznog štaba.

Saopštenje koje je objavio Marko Kešelj, funkcioner Crvene zvezde i Odžov nekadašnji saigrač, prenosimo u celosti:

''Povodom tragičnog gubitka našeg doskorašnjeg saigrača,

čiji prerani odlazak je svima nama, koji smo sa njim delili najlepše sportske momente i uspehe jako emotivno pao, tražio sam da budem upoznat sa njegovim medicinskim dosijeom koji je bio redovno radjen za vreme dok je bio igrac KKCZ i povodom saznanja da je bolovao od virusa covid-19 neposredno po napuštanju KKCZ.

Obdukcijski nalaz će pokazati tačan uzrok smrti, ali nama ova velika tragedija ostaje opomena da je zdravlje i oporavak sportista važniji od bilo kakvog prevremenog vraćanja trenažnom procesu i potpisivanju profesionalnih ugovora, u vremenima teških zdravstvenih izazova sa kojima smo svi suočeni, poštovanje procedure oporavka mora biti apsolutni prioritet.

Mi njega ne možemo vratiti, ali treba detaljno ispitati sve okolnosti pod kojima se ova tragedija dogodila kako bismo sprečili da se nesto slično dogodi mladom sportisti kakav je bio naš Majk.

To dugujemo njemu, njegovoj porodici i svima koji su ga voleli i poštovali.''

O smrti nekadšanjeg košarkaša Crvene zvezde već su se oglasili Nebojša Čović i Ostoja Mijailović.