Komplimente primaju samo u evrima

Hvalio kolegu, pa ''udaren po džepu'': Kažnjen Drejmond Grin

Autor Dušan Ninković

Ne smije čovjek više ništa ni da kaže...

Izvor: Getty images/Ezra Shaw, Ezra Shaw/Getty Images North America

Imao je najbolju nameru, na kraju se to završilo priličnom kaznom za košarkaša golden Stejta.

Kao stručni konsultant TNT televizije, Drejmond Grin je uputio nekoliko pohvala na račun Devina Bukera, a liga smatra da je on u tim izjavama prešao granicu.

Grin je komentariosao sjajne igre finiks Sansa u Orlandu, gde se NBA sezona privodi kraju, pa je u superlativima goovrio o Bukeru, jednom od najboljih igrača tog tima.

''Zaslužili su pohvale, ali bih volio da neko izvuče tog čovjeka. Buker... to nije dobro za njegovu karijeru, nije dobro za njega. Moj čovjek treba da ide negdje gdje će stalno da igra dobru košarku i da pobjeđuje'', rekao je Grin.

NBa je ove riječi procijenila kao podstrek košarkašu Sansa da promijeni sredinu i kao pokušaj Drejmonda Grina da ga ubijedi da se preseli u Golden Stejt. Prema tome, po pooštrenom pravilniku, nemaju previše obzira.

Zato je košarkaš koji je član ekipe koja je godinama bila jedna od najboljih u ligi kažnjen sa čak 50 hiljada dolara. On to vjerovatno neće osjetiti, ali sigurno će u budućnosti paziti šta izgovara na televiziji.

Finiks deset godina nije uspio da se plasira u plej-of, ali ove sezone su u konkurenciji za tu poziciju. Oni u Diznilendu igraju sjajno, jedini su neporaženi tim i do kraja regularnog dijela sezone će biti za petama Portlandu.

Tagovi