O OVOJ IZJAVI SVI PRIČAJU

Intervju Majkla Odža koji cepa srce: Pobegao sam na koledž jer nisam imao šta da jedem

Autor Nebojša Marković

Nakon tragične smrti nekadašnjeg košarkaša Crvene zvezde, jedan njegov intervju je dobio veliku pažnju na društvenim mrežama.

Majkl Odžo na treningu košarkaša Crvene zvezde
Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Iznenadna smrt Majkla Odža šokirala je čitavu javnost, ne samo sportsku. Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde preminuo je u četvrtak od posledica srčanog udara koji je zadobio tokom treninga u Beogradu.

Ova vest posebno je rastužila sve one koji su poznavali "dobrog džina" iz Nigerije, a na društvenim mrežama osvanuo je Odžov stari intervju koji je dobio veliku pažnju.

Tužna vest o tragičnoj smrti je naročito šokirala nekadašnje saigrače Majkla Odža, koji je preminuo tokom individualnog treninga na stadionu Partizana, a ovaj košarkaš omiljen zbog svoje dobroćudne ličnosti i fizičke građe, dao je jedan zanimljiv intervju u vremenu kada je bio na američkom koledžu.

Odžo je uz dosta muka uspeo da iz Nigerije i rodnog Lagosa stigne u SAD, a studirao je na Florida Stejtu. U pomenutom intervjuu otkrio je zbog čega je izabrao baš taj univerzitet.

"Prvo sam želeo da se sklonim od hladnoće, a drugi razlog je bila hrana. Želeo sam da se nađem negde gde ću jesti i gde će mi ostati za kasnije jer sam znao da ću za dva sata ponovo da ogladnim", ispričao je Odžo.

Nigerijca je česta glad naterala da prvo upiš kurs po ubrzanom programu, kako bi mogao da ode u Ameriku.

"Rekli su mi da ako hoću na koledž moram da završim ubrzani šestomesečni kurs u pripremnoj školi. Bila je to moja karta za koledž. Da nisam to uradio morao bih još godinu da čekam na upis jer sam stigao u januaru u SAD. Zato sam morao da uzimam onlajn časove. Ponekad sam budan provodio celu noć kako bih završio domaći, a pre Florida Stejta mi nije bilo lako", pričao je.

"Sada imam sve na koledžu, a pre toga smo večerali u pola šest i već oko pola osam ja sam bio gladan, a nisam imao para. I šta sam drugo mogao da uradim? Odlučio sam da diplomiram i pobegnem na koledž kako bih imao šta da jedem", otkrio je Odžo.

Tagovi