Obradović prelomio

Zvezdin centar se seli u Igokeu!

Autor Dušan Ninković Izvor nova.rs

Nakon što nije uspeo da se izbori za veliku ulogu, vreme je za promenu sredine.

Izvor: MN Press

Stizala su pojačanja na Mali Kalemegdan ovog leta, ali je bilo i odlazaka. Saša Obradović, novi trener crveno-belih, stvara ekipu po svom ukusu, piše Nova.rs.

U njoj, po svemu sudeći, nema prostora za Nikolu Jovanovića, centra koji se nakon koledž karijere vratio u Srbiju.

Kako prenosi portal Nova.rs, Jovanović će napustiti Zvezdu, ali ne i ABA ligu, pošto će mu naredni tim biti Igokea! Predstavnik BiH u regionalnom takmičenju je ovog leta počeo da sklapa sjajan tim, čiji je deo trebalo da bude i Dragan apić, koji je ubrzo otišao, pa će Jovanović popuniti njegovo mesto u rosteru.

Nikola Jovanović je u americi pohađao srednju školu i koledž, a zatim igrao za Grand Rapids i Vestčester. Član Crvene zvezde je od 2017. godine, a jednu sezonu je proveo na pozajmici u Trentu.

Tokom poslednje sezone je igrao veoma malo, pa će u Igokei pokušati da stigne do veće minutaže i uloge u timu. Iako je prethodnog leta potpisao novi ugovor sa klubom, sve je jasnije da neće ostati u timu naredne sezone.

Tim su već napustili Lorenzo Braun (Fenerbahče), Kevin Panter (Olimpija Milano), Bili Beron (Zenit), Čarls Dženkins (Olimpijakos), Nemanja Nenadić (FMP), Dušan ristić (Breša), Stratos Perperoglu, Kalin Lukas i Džejms Gist, dok su bez ugovora Vladimir Štimac i Majkl Odžo.

Pojačanja za novu sezonu crveno-belih su Duop Rit, Aleksa Radanov i Aleksa Uskoković (FMP), Kori volden (Partizan), Lendri Noko (Alba), Džordan Lojd (Valensija), Lengston Hol (Promiteas) i povratnik Marko Simonović (Cedevita Olimpija).