testiranja, testiranja, testiranja...

U Italiji će se igrati posle korone, ali evo po kojoj ceni

Autor Mirjana Šegan

Predsednik Košarkaškog saveza Italije Umberto Gandini objavio je protokol za sledeću sezonu

Izvor: MN Press

Košarkaški čelnici u Italiji napravili su detaljan plan o nastavku "igre pod obručima" posle duge pauze i prekida šampionata zbog korona virusa.

Poznato je da je ranije odobren format od 18 ekipa, da će se održati najpre Superkup Italije krajem avgusta, a mesec dana startovaće i takmičenje u sezoni 2020/2021.

Predsednik Košarkaškog saveza Italije Umberto Gandini objavio je protokol za sledeću sezonu.

Odlučeno je da će takmičenje početi iza zatvorenih vrata, odnosno bez prisustva gledalaca, a u dvorani će tokom mečeva biti ograničen broj od 125 ljudi, uključujući igrače, trenere, lekare, sudije i novinare.

Navedeno je da će se testiranja na korona virus obavljati svaka četiri dana, što će prema gruboj proceni svaku ekipu koštati oko 10.000 evra mesečno, odnosno 100.000 evra tokom sezone.

To će biti ozbiljan udarac za pojedine ekipe, budući da neće moći da računaju na zaradu od prodaje karata, a velika većina klubova već je pretrpela velike finansijske gubitke zbog pandemije korona virusa. U savezu očekuju pomoć države koja bi trebalo da olakša ekipama da prebrode novonastale troškove.

Gandini je rekao da su propisane stroge mere kojih će morati da se pridržavaju svi klubovi, koje su veoma slične onima koje su određene u fudbalskoj Seriji A.

Nakon što sezona krene, a u dogovoru sa Ministarstvom zdravlja i Vladom Italije i preporukama koje oni budu dali, naknadno će se razmatrati mogućnost postepenog povratka gledalaca u dvorane.

Tagovi