velika očekivanja

"On je NAJVEĆE ime, ali mora to da pokaže, jer želimo borbu za vrh"

Autor Mirjana Šegan

Predsednik Mornara jasno naglasio da očekuje da Keni Gabrijel bude vođa tima u predstojećoj sezoni ABA lige. Najavio i mogućnost nastupa u FIBA Evropa kupu

Izvor: MN Press

Mornar je doveo veliko pojačanje Kenija Gabrijela, koji je nastupao u Evroligi, ali ima i iskustvo iz razvojne NBA lige.

Predsjednik Barana Đorđije Pavićević ne spori da je u pitanju zvučno ime, ali ističe da će morati da se dokaže na parketu, jer Barani imaju visoke ciljeve u predstojećoj sezoni ABA lige.

"Gabrijel je možda i najveće ime koje je do sada dolazilo u Crnu Goru. Tražim da i na parketu pokaže da je pojačanje za Mornar. Želimo da budemo veoma ozbiljna ekipa, da ne mislimo da li ćemo dobiti ili izgubiti utakmice koje moramo. I, naravno, da se sa velikom četvorkom - Crvenom zvezdom, Budućnosti, Partizanom i Cedevita Olimpijom uključimo u borbu za sam vrh ABA lige", prenijeli su "Vijesti" izjavu predsjednika Barana Đorđija Pavićevića.

Mornar je već doveo tri igrača prije Gabrijela - Aleksandra Lazića, Tejlora Smita i Marka Jeremića, ali tu nije kraj pojačanjima.

"Imamo dobar fond igrača, ali nećemo se zaustaviti na ovom sastavu. U pripremnom periodu i na prijateljskim utakmicama ćemo videti šta nam je potrebno kako bismo bili kadri da igramo sa najjačim ekipama iz ABA lige".

Prvi čovjek Mornara je potvrdio da se razmišlja o igranju FIBA Evropa kupa i da je većina igrača za tu opciju. Odluka mora da se donese sjutra.

"Rok za prijavu ekipa je do 20. jula. Napravili smo analizu sa igračima, poslali smo im mejlove da se izjasne da li bi da igraju to takmičenje i od njih 12 je osam bilo za, a četiri protiv. Zajedno ćemo sjesti i donijeti odluku, a jedino se plašimo jer će putovanja biti duga. Lepo bi bilo da igramo FIBA Evropa kup, a siguran sam da bi ova ekipa daleko dogurala", naveo je Đorđije Pavićević.

Tagovi