Košarka

Hrvatski talenti stižu u filijalu Budućnosti

Autor mondo.me

Studentski centar razmišlja o svojoj sadašnjosti i budućnosti plavih, a zbog toga su na meti centri iz Šibenika Zvonimir i Tomislav Ivišić

Izvor: MN Press

Talentovani hrvatski centri Zvonimir i Tomislav Ivišić (212 centimetara), koji će uskoro proslaviti 17. rođendan, vjerovatno će postati košarkaši Studentskog centra, filijale Budućnost Volija, koja će nastupiti u ABA 2 ligi.

Ivišići su prije dvije godine iz bosanskohercegovačkog Viteza došli u Šibenku, a nova stanica vjerovatno će im biti podgorički klub.

Ponuda imaju, znaće se kroz nekoliko dana”, rekao je za portal ŠibenikIN Josip Milaković, sekretar Škole košarke “Dražen Petrović” i čovjek koji je mlade reprezentativce Hrvatske doveo u Šibenku.

Milaković je naveo da u pregovorima učestvuju i OKK “Dražen Petrović” i GKK Šibenka, iz kojeg tvrde da Ivišići imaju važeći ugovor sa tim klubom.

Nemalo sam se iznenadio kada sam dobio izjavu po kojoj braća Ivišić imaju namjeru da jednostrano raskinu ugovor sa Šibenkom! Moram da kažem da klub nije učestvovao u mogućem transferu. Zapravo, i te kako bismo željeli da ostanu u Šibeniku”, rekao je predsjednik Šibenke Ante Burić za Šibenski, a onda je dodao.

Ali, sasvim je izvjesno da su u dogovoru s porodicom i agentom odlučili da dignu sidro. Međutim, to s pravne strane nije završena priča. Braća Ivišić imaju potpisan ugovor sa Šibenkom i dok ne podmire svoje obaveze, ne mogu otići. Ko zna na kojoj pravnoj instanci će završiti ova priča”, rekao je predsjednik Šibenke Ante Burić za „Šibenski”.

Ako se završi na sudu, Ivišići će postati slobodni igrači ukoliko se dokaže da im klub nije izmirio dugovanja, a onda će filijala “plavih” moći da reaguje. Studentski centar je do sada objavio dolazak samo jednog pojačanja Nikole Pavlićevića iz Sutjeske, dok je  trener Nenad Trajković produžio ugovor do 2023. godine.  

Tagovi