Skoro je dogovoreno

Milan Mačvan je oduševljen, u Japanu ga menja OZBILJNO evroligaško ime!

Autor Dušan Ninković

Srpski košarkaš je u penziji, a njegov poslednji klub je rešio da nadomesti taj gubitak.

Ali je učio brzo i položio iz prve!
Izvor: MN Press

Više ne može da se bai košarkom, jer kolena previše trpe dok igra. Zato j Milan Mačvan, nekadašnji reprezentativac, otišao u košarkašku penziju.

Ali, tim za koji je nastupao u Japanu, Alvark Tokio, nema nameru da bude slab zbog toga. Spremili su pojačanje, i to kakvo. Ozbiljno ime, poznato svima koji prate Evroligu.

Blizu dogovora sa Japancima je Dešon Tomas, američki košarkaš koji poslednjih nekoliko igra bitne uloge u evroligaškim timovima.

Nekadašnji student Ohaja je izabran od strane San Antonija, ali priliku u NBA ligi nije dobio. Istina, jednu sezonu, 2015/16, proveo je u razvojnom timu ekipe iz Teksasa, Ostin Sparsima.

Pre i posle toga igrao je Evroligu. Prvo za Barselonu, zatim u Efesu i Makabiju, a poslednje dve sezone u Panatinaikosu.

Dešon Tomas (201 cm, 28 godina) je krilni centar, a tokom prethodne sezone je u dresu Panatinikosa odigrao najbolju evropsku sezonu. Na 28 mečeva je prosečno ubacivao skoro 14 poena.

Alvark iz Tokija, koji sa klupe predvodi Luka Pavićević, je bio šampion Japana za sezone 2018. i 2019, a značajne rezultate su beležili i u FIBA Azijskom kupu šampiona, koji su osvojili 2019. godine.

Tagovi