Tako deluje

Nikola Jokić NA PUTU najboljeg u ISTORIJI NBA!

Autor Vladimir Sukdolak Izvor Kurir

Srbin dobio još jedno laskavo priznanje. Za njih nema dileme ko je najbolji centar NBA lige.

Izvor: Tanjug, David Zalubowski/AP

Nikola Jokić je najbolji centar NBA lige!

Još jedno veliki priznanje u karijeri dobio je srpski centar, koji nastupa u dresu Denver Nagetsa. Njega su novinari "Bličer riporta" svrstali na prvo mesto centara u najjačoj ligi sveta, piše "Kurir".

Prethodnih pet dana, svaki dan su izbacivali po jednu poziciju i u petak su sa centrima završili ovaj ciklus tekstova.

Tekstove su pisali novinari Endi Bejli i Dan Favejl i po njima i ove sezone najbolji centar u NBA je Nikola Jokić (Nagets). Srpski košarkaš dobio je prednost ispred Džoela Embida (76ers) koji se nalazi na drugoj poziciji i Karla Entoni-Taunsa (Timbervulvs) koji je na trećem mestu.

Prvih pet još čine Rudi Gober (Džez) i Bem Adebajo (Hit).

"Ono što ćete pročitati zvučaće vam možda kao hiperbola, ali uveravam vas: Nikola Jokić je na putu da bude jedan od najboljih centara u istoriji NBA. Među igračima koji su u karijeri odigrali minimum 5.000 minuta, Jokić se nalazi na šestom mestu svih vremena po 'boks plus/minusu' (napredna statistika) i ispred njega su samo Majkl Džordan, Lebron Džejms, Kris Pol, Medžik Džonson i Dejvid Robinson", piše "Bličer riport" o Jokiću.

Da li će srpski centar nastaviti da obara rekorde, ostaje nam da vidimo. U svakom slučaju, dobio je još jedno veliko priznanje u do sada ne previše dugačkoj, ali i te kako bogatoj NBA karijeri.

Tagovi