Košarka

Mijović: TOP 16 faza je imperativ

Autor mondo.me

Trener Budućnost Volija dao prvi komentar nakon što su “plavi” smješteni u grupu B Evrokupa za sljedeću sezonu

Izvor: MN Press

Budućnost Voli je prije žrijeba znala da će sljedeće sezone u Evrokupu igrati u grupi sa Unikahom, a kuglice u Barseloni su odlučile da to bude grupa B i da u nju još uskoče Makabi Rišon, Breša, Ulm i Bulonj.

Na papiru prilično povoljna grupa, naročito ako se zna da iz četiri grupe od po šest ekipa u TOP 16 fazu idu četiri najbolje plasirana tima…

Možda ce vas zanimati

Možemo da budemo zadovoljni i optimistični sa grupom”, rekao je trener “plavih” Petar Mijović nakon što su izvučene grupe u Gaudijevom gradu.

Onog momenta kada završimo sklapanje rostera za sljedeću sezonu, vjerujem da možemo da budemo konkurentni što se tiče prolaza u TOP 16 fazu, koja se nameće kao imperativ”.

“Plavi” će do kraja prelaznog roka tražiti još igrača koji može da pokrije poziciju četiri i pet, a Unikaha je apsolutni favorit grupe B.

Ostalih pet ekipa je dosta izjednačeno, svako će da traži svoju šansu. Za bilo kakvu konkretniju analizu bitno je da vidimo kako će sve ekipe izgledati. Tek tada možemo da govorimo o svim timovima u grupi. Loših ekipa u Evrokupu nema, svaka ekipa je pokazala da se radi o ozbiljnim timovima i organizacijama”, jasan je Mijović.

EVROKUP

GRUPA A: Uniks, Huventud, Partizan, Venecija, Bahčešehir

GRUPA B: Unikaha, Budućnost Voli, Makabi Rišon, Breša, Ulm, Bulonj

GRUPA C: Lokomotiva, Andora, Lietkabelis, Virtus, Monako, Antverpen

GRUPA D: Promiteas, Gran Kanarija, Trento, Cedevita Olimpija, Bursaspor, Nanter