PREDSEDNICA REAGOVALA

Rusija i Gruzija ratovali zbog teritorija, sad zbog njega - NEPRIHVATLJIVO!

Autor Milutin Vujičić

Sve zbog politike...

Izvor: NEBOJSA PARAUSIC/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

/piše: Dragan Šutvić, Mondo.ba/

Gruzijanski košarkaš Tornike Šengelija, doskorašnji krilni centar novog španskog šampiona Baskonije, suočio se sa brojnim kritikama zemljaka kada je odlučio da se preseli u - omraženu Rusiju.

Reprezentativac Gruzije je prihvatio ponudu moskovskog CSKA, što je bio povod Gruzinima da iznesu stav protiv tog transfera, a sada je to učinila i predsednica države Salom Zurabišvili za koju je Šengelijin prelazak u Rusiju neprihvatljiv. Iz političkih razloga.

"Nisam srećna zbog toga i za mene kao predsednicu Gruzije je neprihvatljivo da kapiten gruzijanskog nacionalnog tima igra za klub iz Rusije", poručila je Zurabišvili.

Tenzije između Gruzije i Rusije su postale intenzivnije 2008. godine, nakon petodnevnog rata dve zemlje, i ruskog priznavanja nezavisnosti dve pokrajine - Južne Osetije i Abhazije.

Oglasio se i sam košarkaš.

"Ne mislim da se pravdam. Želim samo da igram košarku. Ovo neće promeniti moj odnos prema Gruziji", rekao je Šengelija, u čiju odbranu je stao državni košarkaški savez.

"Košarkaški savez Gruzije je uveren da će Tornike, kao i ranije, braniti čast i interese otadžbine i državnog tima, bez obzira za koji klub igrao. Kapiten reprezentacije će nas sigurno i dalje uveseljavati, reprezentacija će sigurno ostvarivati velike uspehe", dodali su oni.


Tagovi