BEOGRAD IH ZNA...

Ovo je NOVI Fener: Kokoškov doveo DVOJICU u danu!

Autor Nikola Janković

Obojica su nastupala pred partizanovcima i zvezdašima...

Izvor: MN Press

Džonatan Hamilton (26) i Edgaras Ulanovas (28) igrali su prethodnih sezona u zelenoj opremi u Beogradu, prvi protiv Partizana kao igrač Darušafake, drugi sa Crvenom zvezdom kao košarkaš Žalgirisa.

Naredne će nastupati u žuto-plavoj opremi Fenerbahčea, koji je u jednom danu doveo dvojicu jakih pojačanja - centra sa Trinidada i Tobaga sa prosekom od 11,3 poena i 8,1 asistencije na 15 mečeva Evrokupa ove, prekinute sezone i krila iz Litvanije sa šest seniorskih sezona u najvećem klubu te zemlje i učinkom od 8,9 poena, 3,3 skoka i 1,9 asitencije u Evroligi (bez završetka).

Ulanovas će prvi put u karijeri nastupati van otadžbine, dok se Hamilton upoznao sa Turskom prošle godine po dolasku iz Grand Rapidsa iz Anahejma.

Pre njih, selektor reprezentacije Srbije, Igor Kokoškov, od nedavno i naslednik Željka Obradovića na klupi košarkaške sekcije najpopularnijeg turskog sportskog društva, doveo je i kanadskog beka Dišona Pjera (26) iz Dinamo Sasarija.

Od starosedelaca, pod ugovorima su Ergi Tirpandži, Ekrem Sandžakli, Leo Vesterman, kapiten Melih Mahmutolu, Tarik Biberović, Kostas Slukas, Nando De Kolo, Jan Veseli, Berkaj Džandan, Bobi Dikson aka Ali Muhamed i Ahmet Duveriolu.

Plejmejker Slukas najverovatnije će napustiti Istanbul ovog leta, a kao zamena pominje se košarkaš Crvene zvezde.