predstaviće se na terenu

Šćepanović stigao uz Čerčila i Selimovića: KRV, SUZE i ZNOJ! (VIDEO)

Autor Pavle Knežević

Čuli smo i sjajne vesti o stručnom štabu!

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Vlado Šćepanović je potpisao ugovor na dve godine i u svom prvom obraćanju javnosti citirao je britanskog ratnog premijera, ali i srpskog pisca da se predstavi.

Rečima Vinstona Čerčila je obećao "krv, suze i znoj" u radu, a onda je citirao Mešu Selimovića da je čovek ono što radi, a ne šta priča i misli: "Nisam čovek od velikih reči, predstaviću se na terenu".

Predsednik Partizana otkrio je i sastav stručnog štaba, a navijače će sigurno obradovati da će se kondicijom igrača i dalje baviti profesor Vladimir Koprivica, verovatno i najveći stručnjak za fizičku spremu na ovim prostorima. U stručnom štabu će ponovo biti Aleksandar Matović, a vraća se i Dejan "Džoli" Mijatović.

"Ostvarila se jedna od mojih najvećih životnih želja. Velika čast i zadovoljstvo i stvarno velika obaveza. Ja mogu da kažem onu čuvenu čerčilovsku, da obećam krv, suze i znoj. U sportu je nezahvalno prognozirati, ali zna se ko je i šta je Partizan i zna se gde Partizan treba da bude. Na poziciji sam gde su bila mnoga velika imena, to je neopisiva čast. Hvala upravi što mi je dala mogućnost tu da dođem. Mnogi treneri sanjaju o ovoj poziciji, ali nemaju tu privilegiju", rekao je Šćepanović.

Ambicije ne izostaju...

"Velika su očekivanja od ove sezone i sa moje strane, i kluba, i ljudi koji vole klub. Ono što uvek volim da kažem, što je velika istina i što je rekao veliki pisac Meša Selimović: Mi smo ono šta radimo, a ne šta mislimo i pričamo. Nisam čovek od velikih reči i obećanja, više sam neko ko to želi da pokaže na terenu, takav sam bio i kao igrač i sada kao trener. I moje predstavljanje će biti na terenu, a ne kroz reči", rekao je Šćepanović.

Kakvu će košarku igrati Partizan sledeće sezone? Da li će se nešto menjati u odnosu na igre iz prošle, kada ste bili asistent?

"U svakom slučaju, 'gro' ekipe je na okupu i tu niste u mogućnosti da drastično menjate bilo šta, pogotovo kada stil i filozofija prave rezultate, onda treba da ostanu i dalje na snazi. U svakom slučaju, nisam čovek koji kopira druge, i kao igrač i trener imam svoje poglede na košarku i sport, svoju filozofiju. Naravno u skladu sa kvalitetima igrača koje imamo, praviće se igra Partizana. U svakom slučaju biće jedna vrsta filozofije koju će svi voleti da gledaju", rekao je novi trener.

Izvor: MN Press

Bilo je i pitanja o statusu raznih igrača i onih na pozajmici, ali je Šćepanović rekao da će se odluke doneti posle pojedinačnih razgovora sa svima.

Ambicije u Partizanu se znaju.

"Partizan je veliki klub i uvek je pravio velike rezultate i ambicije su uvek najveće. U svim takmičenjima u kojima budemo nastupali ćemo da damo sve od sebe, a za šta će to biti dovoljno, to ćemo videti na kraju. Ali, Partizan uvek ima ambiciju da ide na pobede", rekao je trener.

Kao igrač je i te kako znao da se nosi sa pritiskom, igrao je uspešno i Evroligu i za reprezentaciju, za velike klubove, ali da li je spreman za ovu vrstu pritiska? Navijači Partizana ne priznaju ništa osim pobeda...

"To ili imate u karakternoj crti ili nemate. To da li možete da se nosite sa pritiskom ili ne možete, to vas određuje od rođenja i prati vas čitav život i način na koji se odnosite prema pritisku. Sigurno neće biti lako, to je evidentno, ali naučio sam kroz život i kroz sport da se nosim sa određenom vrstom pritiska. Ali, kada date sve od sebe, onda je lakše da se nosite sa pritiskom", rekao je "Šćepa".

Kao igrač je radio sa vrhunskim trenerima, od koga je najviše naučio?

"Imao sam veliku privilegiju da radim sa samom trenerskom elitom, od Duleta Vujoševića u Partizanu, preko Željka Obradovića u Panatinaikosu i u reprezentaciji sa 'Karijem' Pešićem, sada sa Trinkijerijem, nadam se da neće zameriti koga sam zaboravio, ali svako zna kakva je to privilegija. Svako od njih ima neki svoj način gledanja na sport, košarku, svoju filozofiju i svi su mi mnogo pomogli da formiram svoje poglede na samu igru", odgovorio je Šćepanović.

Ima li treme?

"To je neka pozitivna trema koja me motiviše i pokreće. Čovek ako nema strah, ne može da ima taj osećaj kada prvi put kroči na parket… To vas brani i drži vas 100 odsto koncentrisanim. To sam uvek imao i kao igrač. Ko nema strah, tog čoveka nije briga šta će da bude", rekao je Vlado Šćepanović.

Predsednik crno-belih Ostoja Mijailović rekao je da klub ni u jednom trenutku nije imao dilemu kada je trener u pitanju i obećao je punu podršku.

"Kada je pre nešto više od 10 dana gospodin Trinkijeri doneo odluku da više neće biti trener, ona nas je na neki način okrenula ko će biti. Od 2018. kada je došao ovaj stručni štab, tu su bili Šćep i ostali, svi smo budno posmatrali njihov rad i od početka sam imao osećaj da će jednog dana biti trener Partizana", rekao je Mijailović.

Predsednik crno-belih je istakao da je veći deo tima ostao na okupu.

"Nismo mnogo ni tražili, ni tragali, bilo je mnogo ponuda od menadžera, ali od dana kada smo ostali bez prvog trenera, svi u klubu smo želeli samo njega. Imaće punu podršku od mene kao predsednika kluba i od svih struktura u klubu. Bilo je vreme da Partizan dobije trenera koji je čistokrvni partizanovac, koji će dati sve od sebe da nastavimo tamo gde smo stali 15. marta. Više ne žalimo za tim, idemo napred. Uspeli smo da sačuvamo tim, iako je bilo mnogo pritisaka da nam se rasturi, uz jednog ili dvojicu igrača. Želim Vladi mnogo sreće", rekao je Mijailović.

Predstavljanje Vlada Šćepanović
Izvor: YouTube/BC Partizan TV


Tagovi