budućnost "zmajčeka"

Novi potpis u Cedevita Olimpiji: Stigao iz Real Madrida

Autor Mirjana Šegan

Nakon iskusnog "vuka", parafirao je i mladi as

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Cedevita Olimpija priprema se za sledeću sezonu.

Posle iskusnog hrvatskog pleja Roka Lenija Ukića, stavljen je još jedan potpis. U pitanju je igrač za budućnost, mladi Dan Duščak.

Duščak (18 godina, 185 centimetara) u rodnu Ljubljanu je stigao iz Real Madrida, u kojem je bio od 2017. godine.

Mladi organizator igre je parafirao ugovor na četiri godine i već se priključio treninzima ekipe u Stožicama.



Sin nekadašnjeg reprezentativca Slovenije i člana Olimpije Slavka Duščaka, prošao je školu košarke madridskog kluba. Prošle godine priključen je i prvoj ekipi Reala, a u dresu "kraljevskog kluba" debitovao je na pripremnim utakmicama pred sezonu 2019/20.

"Potpis sa Cedevita Olimpijom je velika stvar za mene i moju porodicu. Mogu da napredujem i kao igrač i kao osoba. Jedva čekam da obučen dres Olimpije", rekao je momak, koji je juče postao punoletan.

I trener Cedevita Olimpije Jurica Golemac istakao je da je taj klub dobio važnog igrača na kojeg će moći da ozbiljno računa u budućnosti.

"Dan je lokalni momak iz sportske porodice i ponosni smo na činjenicu da se vratio u domovinu. Igrao je vrlo važnu ulogu u juniorskoj ekipi Reala, a oprobao se i u prvom timu. Čim smo ga ugledali želeli smo da ga angažujemo. Dakle, budućnost je tu, jer smo uvereni da smo doveli momka koji će ostaviti veliki trag u Cedevita Olimpiji", napomenuo je Golemac.

Tagovi