Košarka

"Kari" je siguran: Bićemo šampioni sledeće godine!

Autori mondo.me Pavle Knežević

Trener Barselone ne očajava posle poraza u finalu

Izvor: MN Press

Uprkos (neočekivanom?) i razočaravajućem porazu od Baskonije u finalu "fajnal fora" ACB lige, Svetislav Pešić veruje da će se njegova Barselona mnogo popraviti u narednoj sezoni.

Ne samo to, iskusni srpski stručnjak je rekao da očekuje da će Barsa sledeće sezone biti šampion Španije!

"Ovaj tim ima kontinuitet, budućnost, karakter i sve što treba da osvaja titule. Ali, košarka se ne igra pet na nula, igra se protiv drugog tima. Izgubili smo utakmicu koju smo hteli da dobijemo. Razočarani smo i jako tužni, ali znamo da imamo timski rad, znamo da možemo da igramo bolje i siguran sam da ćemo sledeće sezone napraviti korak više i osvajati titule", rekao je Pešić.

Barselona je imala poslednji šut, ali je Kori Higins bio neprecizan. Ipak, nema tu šta da se zameri.

"Bila je to poslednja utakmica, vrlo intenzivna, mogli smo i mi da pobedimo, ali neke stvari se ne mogu promeniti. Moramo da čestitamo Baskoniji, sjajnom timu koji je pokazao odličnu košarku", rekao je Pešić.

Novi MVP ACB lige Nikola Mirotić morao je da izađe zbog pet faulova čak pet minuta pre kraja meča. On je ostao na parketu i posle četvrtog penala, početkom četvrte četvrtine.

"Na ovom nivou ponekad igrači sa četiri penala moraju da ostanu na parketu i završe utakmicu za nas. To je odluka koja se uvek može kritikovati, ali mi živimo sa tom odlukom. On je, inače, imao i dva različita fizička problema. Probali smo različite terapije poslednjih dana, ali hteo je da igra", rekao je Pešić.

Tagovi