Košarka

"Imao sam rezervu, a sada je prilika za napredak"

Autor mondo.me

Legendarni trener Partizana i nekadašnji selektor Crne Gore produžio ugovor sa rumunskim Klužom na još godinu dana

Izvor: MN Press

Sa Partizanom je pravio spektakularne rezultate, vodeći košarkašku reprezentaciju Crne Gore je takođe ostavio jak pečat, ali u smiraj karijere mora da se zadovolji ispodprosječnim rumunskim prvenstvom.

Legendarni Duško Vujošević je produžio ugovor sa Klužom na još jednu sezonu!

Šesdesetjednogodišnji strateg koji je rođen u tadašnjem Titogradu, a ime je stekao u Beogradu je poručio da u Klužu ima sve uslove za dobar rad, ali "i kvalitetan i siguran život, s obzirom na njegove zdravstvene probleme".

"Da budem iskren, prošle godine, kada sam došao ovdje, osjećao sam malu rezervu. Nisam znao kakav je klub i kakav je život u Rumuniji. Tokom sezone sam shvatio da ne moram da brinem. Sada je prilika da se načini i korak naprijed. Tu mislim na značajan napredak na svim nivoima", rekao je Vujošević, koji je dodao.

"Mogu savršeno da živim u Klužu i da završavam svoju košarkašku misiju. Jedva čekam da počne nova sezona”, rekao je Vujošević.

Kluž je u prethodnoj sezoni pod njegovim vođstvom osvojio Kup Rumunije, u FIBA Evrokupu stigao do plej-ofa, dok je u nacionalnom šampionatu dijelio je prvo mjesto sa Oradeom.

Sezona u Rumuniji je poništena...