Košarka

Plavi kreću 3. avgusta: Plan imamo, Mornar zaslužio EK

Autor mondo.me

Sportski direktor Budućnost Volija Gavrilo Pajović pričao o pripremama ekipe, šta će klub juriti od pojačanja u narednom periodu, Baranima…

Izvor: MN Press

Budućnost Voli je praktično sastavio tim za sljedeću sezonu!

Perpektivni trener Petar Mijović je dobio šansu da konačno samostalno vodi “plave”, gro tima će činiti domaći igraći (Nikola Ivanović, naturalizovani Džastin Kobs, Suad Šehović, Aleksa Ilić, Danilo i Zoran Nikolić, Petar Popović, Fedor Žugić, Milić Starovlah…), a do kraja prelaznog roka plavi će - kako se može čuti - juriti trojku (Melvin Edžim je praktično potpisan) i igrača koji može da pokrije pozicije četiri i pet.

I tako skockani, Budućnost Voli će pripreme za narednu sezonu u ABA ligi i Evrokupu početi 3. avgusta.

Sada već planiramo narednu sezonu. Pripreme su zakazane za 3. avgust, a krećemo nešto ranije iz razloga što će i sezona u proširenoj ABA ligi početi prije nego obično, najvjerovatnije 17. septembra. Vjerujemo da je koncipiran dobar plan rada, da spremno dočekamo sezonu u regionu u Evrokupu”, rekao je sportski direktor Gavrilo Pajović.

“Plavi” će individualno raditi još dva dana, a onda će dobiti raspust, a uprava i sportski sektor će tragati za pojačanjima.

Moram istaći zadovoljstvo što već u ovom periodu imamo završeno otprilike 90 procenata posla vezano za selekciju ekipe. Kobs je u Americi, svi ostali domaći igrači koji će naredne sezone biti tu su radili kvalitetno na treninzima tokom prethodnog perioda... Takođe, planiramo dovođenje još jednog ili dva pojačanja, kako bi zaključili tim”, poručio je Pajović, koji će sa stručnim štabom tragati za još jednim pomoćnikom, pošto će Mijović dodati još nekoga uz Vladana Todorovića i Nikolu Musića.

Cilj je da angažujemo još jednog pomoćnog trenera i to je nešto što ćemo, vjerujem, završiti do početka priprema za sezonu pred nama. U stručnom štabu ostaju prvi trener Petar Mijović, pomoćni trener Vladimir Todorović i kondicioni trener Nikola Musić. Oni su, prema ocjeni uprave, zaslužili povjerenje i u prethodnom periodu radili dobar posao”, rekao je sportski direktor Budućnosti Volija.

A Gavrilo Pajović je istakao da je šteta što barski Mornar nije dobio šansu da nastupi u Evrokupu naredne sezone.

Meni lično i svima u Budućnost Voliju je žao što se to desilo. Mornar je zaslužio to mjesto u Evrokupu. Nije nam žao samo zbog toga što smo željeli da Crna Gora ima dva predstavnika u jakom evropskom takmičenju. Već zato što je Mornar kvalitetom rada, organizacijom, dokazao da mu je tu mjesto. Takođe i samim rezultatima. Vjerujem da bi, da se posljednje kolo ABA lige odigralo, naš rival iz Bara sigurno obezbijedio to četvrto mjesto pred plej-of”, poručio je Pajović za Arenu.

Tagovi