Košarka

I NBA zna da je Simonović veliki talenat

Autor mondo.me

Košarkaški reprezentativac Crne Gore koji ima samo 20 godina bi mogao da bude izabran na kraju prve ili početku druge runde na NBA draftu

Izvor: MN Press

Supertalentovani reprezentativac Crne Gore Marko Simonović trenutno je na sedmom mjestu među internacionalnim talentima, kadaje rangiranje kandidata za ovogodišnji NBA draft u pitanju.

Očekuje se da 20-godišnji centar Mega Bemaxa, ukoliko odluči da izađe na draft, bude izabran na kraju prve ili početku druge runde drafta, koji će se održati u oktobru.

Po analizi američkog lista USA Today, ističe se da je talentovani košarkaš iz Kolašina imao odličnu sezonu u Megi tokom koje je bilježio 16,8 poena, osam skokova i 1,2 blokade po meču. Takođe, napominje se da je na Evropskom prvenstvu za mlade 2019. godine Simonović bilježio 17,3 poena, šutirajući trojke sa odličnih 41,7 procenata realizacije.

Ispred Marka su prije svega igrači za koje se očekuje da budu izabrani među prvih deset pikova na draftu. To su francuski bek Kilijan Hejs (18), ove sezone odličan u njemačkomUlmu (odličan šuter, ali i asistent sa 5,1 asistencija u Evrokupu).

Deni Avdija iz Makabija je drugi u ovom poretku, krilo Makabija bio je najbolji igrač EP za mlade prošle godine, a u sastavu je "ponosa Izraela" bio često tokom ove evroligaške sezone. Ispred Kolašinca Simonovića su i Abdulaje N’Doje, bek francuskog Šolea, te talenat Olimpijakosa Aleksej Pokuševski, krilo Barselone Leandro Bolmaro i plejmejker Asvela Teo Maledon.

Simonović ima pravo da odustane od ovogodišnjeg i izađe na draft naredne godine. U tom slučaju, vrlo vjerovatno bio bi izabran u prvoj polovini prve runde...

Očekuje se da Marko u narednim sedmicama donese definitivnu odluku, gdje će igrati u narednoj sezoni. Za njega je ozbiljno zainteresovana Cedevita Olimpija, ali i brojni evroligaši. Opcija je i ostanak u Mega Bemaxu