Košarka

Medijska "revija pojačanja" ne smeta "mornarima", Lazić oduševljen klubom!

Autor mondo.me

Visoke ambicije i zaokruživanje kostura tima praktično četiri mjeseci prije nove sezone, “popunjavali” su tabor Mornara minulih nedjelja u lokalnim i regionalnim medijima kao nijednog drugog ABA ligaša.

Izvor: MONDO

Sa i bez znaka pitanja najavljivan je dolazak srpskog internacionalca Stevana Jelovca iz Gaziantepa, Amerikanca sa crnogorskim pasošem Džamonte Grina, bivšeg centra Budućnosti Erla Klarka, Kodija Milera Mekintajera... Kao već završen posao najavljen je i bek FMP-a Marko Jeremić, ali niko od nabrojanih košarkaša nije potpisao za „Ponos Bara“.

Predsjednik Mornara Đorđije Pavićević prokomentarisao je medijsku reviju pojačanja opaskom da je klub uvijek angažovanje novih igrača radio transparentno, te da spekulacije  služe jedino, da menadžeri, preko barskog ABA ligaša, podignu cijenu igrača.

Dok traje „medijsko pojačavanje“ Mornara, pod komandnom palicom šefa struke Mihaila Pavićevića u dvorani Topolici trenira se sa skraćenim, preciznije domaćim rosterom.



Od igrača koji su na okupu crnogorski pasoš nema samo novajlija Aleksandar Lazić koji je došao prije prozivke za novu sezonu u Bar da bi treningom nadoknadio dvomjesečnu pauzu uslijed epidemije koronavirusom i aklimatizovao na svoj novi košarkaški dom.

Prvi utisci u Baru su sjajni. Dopada mi se dvorana, grad je prelijep, naročito prija porodična atmosfera u klubu o kojoj sam slušao od kolega... Prije dolaska u Bar pričao sam sa Mirzom Begićem, bivšim centrom Mornara i od njega čuo samo najljepše riječi o klubu i gradu“, kaže Lazić nakon prva tri dana provedena u košarkaškoj prijestonici Južnog Jadrana.

Novo krilo Mornara upoznat je sa takmičarskim ciljevima kluba.

Pročitao sam a i čuo u klubu da su nam ambicije maksimalne. Sa ovakvim timom, i činjenicom da su svi glavni igrači od lani ostali u timu pa će uigravanje biti mnogo lakše, jasno je da su takve ambicije prirodne“, dodao je Lazić.

U Mornaru još uvijek očekuju odgovor Eurokupa vezan za kandidaturu barskog kluba za ovo takmičenje. Iako su se minulih dana mogli čuti alarmirajući signali, prema saznanjima Monda gotovo je izvjesno da će Barani ove godine imati priliku da uživaju u drugom po kvalitetu klupskom takmičenju u Evropi.

Tagovi