ZVUČNO POJAČANJE

Igokea sprema SENZACIJU: Dovode nekada 10. pika NBA drafta?

Autor Nebojša Marković Izvor mondo.ba

"Igosi" su, navodno, "bacili oko" na igrača koji je u ruki-sezoni protiv Stefa Karija postigao 55 poena.

Izvor: Guliver/Getty Images/Jonathan Daniel, Jonathan Daniel/Getty Images North America

Senzacija je na pomolu - Igokea juri ozbiljno NBA ime!

Novi šampion BiH i redovni učesnik ABA lige planira da se naredne sezone oproba u FIBA Ligi šampiona, gde su već Bilbao, Ritas, Darušafaka, Tofaš, Galatasaraj, a za to će im biti potrebno i da ojačaju tim.

Veliko pojačanje mogao bi da bude Brendon Dženings!

Rukovodstvo "igosa" ništa neće prepustiti slučaju i radiće se na formiranju kvalitetnog tima koji bi se upustio u borbu i sa dosadašnjim članovima Evrokupa, a prema poslednjim informacijama, spoljna linija mogla bi da bude pojačana nekada 10. pika na NBA draftu!

Prema navodima košarkaškog novinara iz SAD Krisa Harpera, Igokea je "bacila oko" na Dženingsa, koji je 2009. godine bio pik Milvokija.

Dženings je rođen 1989. godine u Komptonu (Kalifornija), prvo je zaigrao za rimski Virtus, a nakon što je postao član Baksa 2009. godine, u timu se zadržao četiri sezone. Igrao je potom tri godine za Detroit, pa za Orlando, Njujork, Vašington i kineski Šanći pre nego što se u prvoj polovini 2018. godine vratio u Milvoki.

U karijeri je odigrao 555 NBA utakmica i prosečno beležio 14,1 poena, tri skoka i 5,7 asistencija po meču.

U leto 2018. potpisao je ugovor sa Zenitom iz Sankt Peterburga, poslednjim klubom u karijeri, koji je napustio nakon samo 10 odigranih utakmica. On je prilikom odlaska iz kluba čak na Instagramu napisao: "Životna lekcija: nikad više neću igrati za tim gde otac trenira sina!"

Dženings je takođe bio član najbolje ruki-petorke u sezoni 2009-10, u kojoj je mesto našao i Stef Kari, a najmlađi je igrač u istoriji NBA lige koji je uspeo da na jednom meču postigne više od 50 poena.

Dogodilo se to 14. novembra 2009. godine, kada je za Milvoki postigao 55 poena u duelu sa Karijevim Golden Stejtom.