Košarka

Majka Dražena Petrovića o njegovoj nekadašnjoj djevojci: "Ona je monstrum!"

Autor mondo.me Izvor Kurir

Prošlo je 27 godina od smrti legendarnog hrvatskog košarkaša Dražena Petrovića, a njegov život i smrt i dan danas izazivaju veliku pažnju.

Izvor: Guliver, Ken Levine/Getty Images North America

Dražen je poginuo u saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj. Petrović je nastradao kada se njegov golf zakucao u cisternu koja se prepriječila na auto-putu. Za volanom je bila njegova tadašnja djevojka Klara Šalanci, a pozadi je sjedela njena drugarica Hilal Edebal. Petrović, koji je sjedeo na suvozačevom mjestu, nije bio vezan i u trenutku sudara je spavao. Od siline udara Petrović je izletio kroz prednje staklo i ostao na mjestu mrtav. Edebal je zadobila povrede zbog kojih je neko vrijeme bila u komi. Morala je da ostavi košarku, a i dan-danas osjeća posljedice pošto ima problema s pamćenjem.

Klara, koja je bila na mjestu vozača, najbolje je prošla. Vozila je 160 km/h u trenutku nesreće, a imala je jednu ozbiljnu posjekotinu i brzo se oporavila. Njemačka manekenka je nakon nesreće nastavila karijeru i udala se za slavnog fudbalera Olivera Birofa, a o kobnom danu nikada nije pričala za medije.

Biserka Petrović sa nekadašnjom Draženovom devojkom Klarom, koju su mnogi krivili za njegovu smrt, nema nikakav kontakt, a za nju nema ni jednu lijepu riječ.

"Ona je monstrum. Nije čak ni sa Hilal u kontaktu. Nije je posjećivala ni dok je bila bolesna, iako su dugogodišnje prijateljice i igrale su košarku zajedno od malih nogu. Hilal je studirala u Americi i kada se vratila, Klara je pozvala da idu zajedno po Dražena na aerodrom u Frankfurt", izjavila je jednom prilikom Draženova majka.