Košarka

"Pritisak postoji, ali da to pretvorimo u prednost"

Autor mondo.me

Novi - stari trener Budućnost Volija Petar Mijović je konačno dobio šansu da bude prvi trener i da sastavlja ekipu po svom nahođenju

Izvor: MN Press

Novi - stari trener Budućnost Volija Petar Mijovićda se podigne u individualnom smislu, a ove sezone posebno važno, jer je iza igrača duža pauza zbog poznatih događaja u cijelom svijetu", dodao je Mijović.

Razmišljanja trenera i uprave su se poklopila - plan je da se iz drugog plana čeka šansa za veći rezultat. Tako je bilo i u istorijskoj sezoni kada je osvojena titula šampiona ABA lige.

Naravno da je bitno da imamo ista razmišljanja, jer jednostavno je to i potreba. Sve limite i nedostatke moramo rješavati naglašenim timskim pristupom i na terenu i van njega. Na taj način se postavlja i takav pristup zahtijevam i od saradnika i od igrača”, jasan je Peko.

U prvoj pravoj sezoni kao trener Budućnosti Mijović neće imati pritisak rezultata. Međutim, 38-godišnji Baranin zna da uz "plave" uvijek ima pritiska.

On je uvijek prisutan. Budućnost je veliki klub, jak organizaciono, svake godine u vrhu i kao takav pritisak se podrazumijeva. Sa njim i odgovornošću nošenja dresa Budućnosti mora da se živi, da se od njega napravi prednost i moranje da se svaki dan iskoristi da iz njega tim izađe jači i bolji”, poručio je Petar Mijović, koji je sa plavima prethodne sezone osvojio titulu, a u tek završenoj - prekinutoj sezoni je prigrabio Kup i mogao je da se nada borbi za ABA prsten.

A što se tiče pojačanja, upravo je Rašad Von potpisan dan nakon što je Mijović ostavljen za trenera. Plavi će ubuduće tražiti još "trojku" (Melvin Edžim je opcija) i "peticu".

Iza Rašada je odlična sezona u Igokei, a vjerujem da može još bolje. Mislim da možemo da nadogradimo količinu talenta koju posjeduje i da bude ozbiljan šraf u našim narednim uspjesima”, rekao je Mijović, koji je dodao da se očekuju još dva - tri pojačanja.

"Sigurno da ćemo pokušati da reagujemo kad se pojavi nešto što zadovoljava kriterijume. Tu imamo maksimalnu podršku vodećih ljudi kluba koji se trude da izađu u susret željama stručnog štaba”, poentirao je Mijović.