OFANZIVA TRAJE

FIBA LŠ dobila do sada najzvučnije ime - Galatasaraj!

Autor Pavle Knežević

Žuto-crveni odoše u FIBA, Evrokup bez Turaka!

Izvor: Guliver/Getty, Dean Mouhtaropoulos/Bongarts

FIBA se ne zaustavlja! Liga šampiona pojačana je za još jedno veliko ime, odnosno najveće do sad.

Novi član FIBA Lige šampiona je – Galatasaraj! To je posle Darušafake i Tofaša treći turski klub u takmičenju, ali i daleko najveće ime do sada, uz dužno poštovanje AEK-u, Fortitudu i ostalima.

"Galatasaraj je služio turskoj košarci u kontinuitetu od osnivanja i uspešno je predstavljajo našu zemlju svojim međunarodnim uspesima. Zadovoljstvo nam je što možemo da objavimo da ćemo učestvovati u FIBA Ligi šampiona, počev od sezone 2020/21", saopštio je Galatasaraj.

Pred sličnom dilemom bio je i Partizan, ali on se odlučio za Evrokup.

Osvajač Evrokupa 2016. i 16-ostruki šampion Turske osetno je tako ojačao takmičenje u nastanku, a Evrokup je ostavio bez jačih turskih predstavnika.

Iz te zemlje u Evroligi igraju Fenerbahče i Efes, tako da je pitanje ko će igrati u Evrokupu.

"Liga šampiona je najveće klupsko takmičenje FIBA. Ono je pojačavalo vrednost svog brenda svake godine od osnivanja i počelo je značajno da menja evropsku košarku. Na sastanku sa FIBA razgovarali smo kako naši brendovi mogu da pomognu jedan drugom, a kao rezultat toga, naš klub je prihvatio da bude jedan od najvažnijih činilaca ove važne organizacije", navodi se iz Galate.

Saopštenje se završava prilično optimističnom notom.

"Naša vizija je da se takmičimo na najvišem nivou u Evropi se nastavlja sa Ligom šampiona od sledeće sezone", piše u saopštenju "džimboma".