Košarka

“Nisam bio zadovoljan ni ja, ni Bokan”

Autor mondo.me

Bivši trener KK Budućnost Voli Slobodan Subotić pričao o vremenu provedenom u Podgorici, o tih neslavnih 119 dana

Izvor: MN Press

Iskusni strateg iz Herceg Novog Slobodan Subotić je počeo tek završenu sezonu na klupi Budućnost Volija, ali je poslije samo 119 dana i pet zvaničnih utakmica (tri u Evrokupu, dvije u ABA ligi) postao bivši.

Popularni Piksi je tada, sredinom oktobra prethodne godine, dogovorio sporazumni raskid saradnje, a kao glavni razlog navedeni su loši rezultati.

Sada se Subotić prisjetio te neslavne epohe

Rastali smo se prijateljski. Uvijek sam tako odlazio iz klubova, zato su mi uvijek bila otvorena i vrata kada sam ponovo dolazio. Sastanak je bio ujutru, rekao sam predsjedniku Bokanu da bi u trenutnoj situaciji najbolje bilo da jedni drugima olakšamo situaciju. Vidim da postoji nezadovoljstvo, nisam presrećan ni ja, pa mislim da bi bilo najbolje da se raziđemo”, rekao je Subotić za Sport klub, a zatim je nastavio…

Pružimo jedan drugom ruku, svako ode na svoje stranu, niko ništa i nikome nije dužan. Bokan mi je rekao da je iznenađen razgovorom i da mu se to prvi put desilo u bogatoj sportskoj i poslovnoj karijeri. Zaista smo se rastali na prijateljski način, bez stresa, bez turbulencija, bez teških riječi, koje su karakteristične za takve situacije”, kazao je Subotić.

Popularni Piksi je potom pohvalio rad svog pomoćnika, a potom nasljednika na mjestu šefa stručnog štaba u podgoričkom timu, Petra Mijovića.

''Mijović i Budućnost su ostvarili odlične rezultate u sezoni koju je prekinuo koranavirus. Osvojili su Kup, uspjeli su da se vrate u borbu za plasman u Top 16 fazu Evrokupa, obezbijedili su drugo mjesto i prednost domaćeg parketa u polufinalnoj seriji ABA lige. Podgoričani su imali osnova da se nadaju osvajanju regionalnog takmičenja, iako su imali daleko manji budžet u odnosu na glavne rivale na tom putu”.