NOVI POČETAK

Kraj USPEŠNE ere u Megi: Milojević predao tablu Jovanoviću!

Autor Milutin Vujičić

Netipično za ove prostore, na predstavljanju novog trenera i stari.

Izvor: MN Press

Dejan Milojević posle decenije odlazi iz Mege!

Sjajni srpski trener stigao je 2010. godine u ovaj klub kao sportski direktor, dok je potom punih osam godina obavljao ulogu šefa stručnog štaba. Uspeo je Megu da podigne na novi nivo, da pod njim stasaju mnogi mladi igrači, a sada je vreme za rastanak.

I pre početka sezone najavljeno je da će Milojeviću sezona 2019/20 biti poslednja na klupi Mege, pošto želi da se oproba u NBA, a danas je predstavljen njegov naslednik.

U pitanju je Vladimir Jovanović koji je najveće uspehe u dosadašnjem delu karijere napravio u Partizanu. Prvo je bio pomoćnik Dušku Vujoševiću, da bi potom 2010. godine preuzeo tim i vodio ga do osvajanja pet trofeja, uključujući i jednu ABA ligu.

Njemu je na predstavljanju u novom klubu Milojević predao "trenersku tablu" i poželeo mnogo sreće, što je nesvakidašnje na ovim prostorima.

"Moj početak bavljenja trenerskim poslom je bio vezan za rad sa mladim igračima. Kasnije sam se i kroz reprezentativne akcije afirmisao u radu sa mladima, a Mega je već deceniju i više poznata po promociji jako mladih igrača koji posle igraju veoma zapažene uloge u velikim timovima i koji stižu i do NBA lige. Po onome što sam radio, za šta sam školovan, način na koji sam sagledavao košarku, ovo je praktično prilika gde smo svi na istoj talasnoj dužini", kazao je Jovanović i dodao da će naredni period iskoristi da unapredi igračke kvalitete igrača.

Izvor: MN Press

"Veliko nam je zadovoljstvo što će novi trener ekipe biti Vladimir Jovanović koji je u dosadašnjoj karijeri pored klupskih uspeha, imao i odlične rezultate u radu sa mladim igračima. Ambicije su nam se poklopile, na nama je da nastavimo da obezbeđujemo odlične uslove za rad i napredak igrača. Imamo punu veru da ćemo i sa Vladimirom Jovanovićem nastaviti da stvaramo buduća velika košarkaška imena NBA i evropske košarke", rekao je generalni menadžer Goran Ćakić.

Vladimir Jovanović je istakao da već ima "iskustvo sa nekim igračima Mege" zbog rada u reprezentativnim selekcijama, a ističe da će klub forsirati sistem koji se pokazao uspešnim.

"Mega, pošto je mlada ekipa, mora u svakom segmentu igre da bude intezivna, bez obzira koji je to košarkaški elemenat. To može biti skok, odbrana, brzina… Za šta god da se dohvatimo, trudiću se da budemo intezivni jer ta mladost ne može da vam garantuje uvek prava košarkaška rešenja u ovom trenutku njihovih karijera koje su na samom početku. Greške će biti sastavni deo igre, ali bez obzira na to, intezitet i želja moraju da budu stalni", dodao je Jovanović.

Srpski trener je rođen 1973. godine u Čačku, a posle odlaska iz Partizana radio je u inostranstvu. 

Vodio je Donjeck, pa Igokeu, bio pomoćni trener reprezentaciji Crne Gore i Lokomotivi, gde je postao i prvi trener, dok mu je poslednji klub bio kineski Šenžen. Vodio je takođe i selekcije Srbije do 18 i 20 godina.

Tagovi