Napuštaju?

Janakopulos ponovo otvorio front: Kritika Evroligi na Instagram ''storiju''

Autor Dušan Ninković

Kontroverzni vlasnik grčkog tima je već bio u sukobu sa elitnim košarkaškim takmičenjem u Evropi.

Izvor: Handout/Getty Images Europe, Guliver

Ne treba mnogo da Dimitris Janakopulos započne svađu sa Evroligom. Ovog puta otvorio je front na Instagramu, gde je kačenjem dva ''storija'' pecnuo takmičenje kojim upravlja Đordi Bertomeu.

Nakon što se saznalo da Evroliga i Evrokup neće biti nastavljeni, a da će naredne sezone u eliti igrati isti timovi, stidljivo se pominje da to neće biti baš tako. Zapravo, radi se o odlasku Panatinaikosa iz Evrolige i prelasku pod okrilje FIBA.

Za sada nema preciznijih informacija, ne treba očekivati ni da ih bude u bliskoj budućnosti, ali ta glasina postoji i daleko se čuje. Toliko da je na nju morao da reaguje i Katalonac koji upravlja Evroligom.

On zna ko bi mogao da nasledi Grke u takmičenju, ukoliko kontroverzni vlasnik odluči da se Panatinaikos ne takmiči naredne sezone. Ali, ne može njegova izjava da prođe bez reakcije?

''Kako je moguće da takmičenje koje postoji 20 godina ne može finansijski da se izbori sa ligom koja je tek osnovana i koja još uvek nije privukla velike timove'', zapitao se Janakopulos u prvoj poruci.

Usledila je odmah još jedna, mnogo problematičnija.

''Znači, ne postoji bolji scenario od toga da nas mafijaši za***avaju... Da budemo tretirani sa nepoštovanjem, ucenivanji da se pridržavamo diktature, da se ne isplaćuju pare na vreme, da se ne govori o budućim isplatama?'', glasio je tekst drugog ''storija''.

Dimitris Janakopulos je Panatinaikos nasledio 2012. godine, nakon što su njime upravljali otac Pavlos i stric Tanasis. Pored problema sa Evroligom, Dimitris je poznat i po svojim brojnim sukobima sa Olimpijakosom u grčkoj košarci. Na sastanku Evrolige, tim iz Atine je jedini bio za nastavak takmičenja.

Tagovi