KRENULI U OFANZIVU

FIBA zove Budućnost i "napada" Evroligu!

Autori mondo.me Nebojša Marković Izvor mondo.rs

Već dobili pozivnicu, objavio je "Sportando.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

U utorak uveče je prvo odjeknula vest da su tri tima rešila da napuste Evroligu i presele se u takmičenja pod okriljem FIBA. To su litvanski Ritas, španski Bilbao i turska Darušafaka.

Nedugo potom, pojavila se informacija da su još tri kluba dobila poziv da se "presele" pod okrilje FIBA, a među njima je i Budućnost!

Tu informaciju objavio je specijalizovani portal "Sportando", tvrdeći da su crnogorski, srpski i slovenačko-hrvatski klub dobili pozivnice da pređu da se takmiče u FIBA Košarkaškoj ligi šampiona.

Sve je počelo kada je na društvenoj mreži Tviter informaciju nagovijestio Vedran Modrić, skaut hrvatske košarkaške reprezentacije.

"U svakoj krizi ima pobjednika i gubitnika i izgleda da će FIBA učiniti sve da pobijedi. Takođe, tri tima iz regije Balkana su danas dobila pozivnicu od Lige šampiona", naveo je Modrić.

Na ovu informaciju se potom nadovezao poznati novinar Emilijano Karšija, urednik "Sportanda", koji tvrdi da su prema njegovim izvorima ta tri tima Partizan, Budućnost i Cedevita Olimpija.


Čini se da je FIBA krenula u pravu ofanzivu i da želi da nanese regionalni udarac kompaniji "Euroleague Basketball Assets", koja vodi Evroligu i Evrokup.

Sa druge strane, Evroliga se još nije oglasila oko raspleta u sezonama dva najjača takmičenja. Konačna odluka o nastavku ili kraju takmičarske godine trebalo bi da bude donijeta u nedjelju ili ponedjeljak, posle dugog iščekivanja.