Košarka

“Odluka da ostanem u Podgorici nije bila teška”

Autor mondo.me

Martinš Mejers je uz Luku Božića i Kima Tilija ostao u glavnom gradu tokom korona virusa

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Dok su gotovo svi strani sportisti na početku pandemije korona virusa insistirali na tome da se vrate kući, tri stranca iz Budućnost Volija su ostala u Podgorici.

To su Martinš Mejers, Luka Božić i Kim Tili.

To što su Mejers, Božić i Tili sa timom od starta treninga početkom maja, izuzetno je bitno za trenera Petra Mijovića. Njihov ostanak u našem glavnom gradu je jedan od dokaza koliko je tim motivisan da se bori za ABA titulu ukoliko dođe do nastavka takmičenja.

Odluku da tokom ova dva mjeseca za nama ostanem u Podgorici, donio sam sa porodicom, najbližima i nije bila teška. Odlučili smo da je najbolje da ne putujemo, da je najbezbjednije za nas ako ostanemo ovdje, rekao je reprezentativac Letonije za Arenu.

Letonac je od početka februara igrao sve bolje za Budućnost Voli. Na četiri posljednja odigrana ABA meča drugi centar “plavih” imao je učinak od osam poena u svakoj od tih utakmica i svaki put makar sa dvotrećinskom realizacijom šuta iz igre. Kako je vrijeme odmicalo, Mejers je djelovao sve sigurniji na terenu. Saigrači i treneri u klubu ističu njegovu posvećenost radu, a igrač visok 208 santimetara ekipi pruža drugačije opcije igre u napadu...

Nije mi bilo teško da se organizujem za rad u ovom periodu. Uz program individualnog rada u stanu, koristio sam priliku da izađem na trčanje sa mojim psom, u periodima dana kada je to bilo dozvoljno. Pratili smo svi uputstva i mjere borbe protiv epidemije i na osnovu toga usklađivali rad”, objasnio je Mejers.

Od ponedjeljka, ekipa je konačno u programu pravih košarkaških treninga. “Plavi” se nadaju mečevima u junu...

Već smo duboko u drugoj sedmici rada, to je dobro. Mnogo je toga specifičnog, dio naših igrača je i dalje u Americi, a tek krećemo sa pravim košarkaškim treninzima. Polako prolazimo kroz rutinu postavki na terenu i rutina igre, koje smo prethodno uigrali tokom sezone. Ali opet, ono najbolje za napredak i rad su sami mečevi... Iz date situacije želimo da izvučemo maksimum. Motiv svakog od nas je na visokom nivu“, kazao je Mejers.

Niko u taboru podgoričkog kluba ne želi na prijevremeni odmor naprotiv, očekuju se i priželjkuju žestoki košarkaši dueli tokom ljeta...

Sada želimo samo da dobijemo što više prilika za zajednički košarkaški trening... I naravno, ono najbitnije, da ABA liga odluči da se sezona nastavi i dobije epilog mečevima za titulu, zaključio je Martinš Mejers, koji je za Budućnost u ABA ligi imao učinak od 5,6 poena i 2,6 skokova po meču u ABA ligi, uz 60,7 procenata realizacije šuta za dva i 84,6 procenata šuta sa linije slobodnih bacanja.

Tagovi