Košarka

Anketa ABA lige: Ovi momenti su ISTORIJA, jedan će se zauvijek izdvajati

Autor Mladen Šolak

Učestvuje u zvaničnom glasanju i odaberite najspektakularniji trenutak regionalnog takmičenja.

Izvor: MN Press

Nakon što su fanovi ABA lige birali i odabrali idealne petorke svojih omiljenih klubova, pred njima je sada novi izbor - da odaberu najčuveniji momenat regionalnog takmičenja.

U dvije decenije postojanja "jadranska" liga je donijela ogroman broj trenutaka za pamćenje, koševe iz nemogućih pozicija uz zvuk sirene, trojke za pobjedu, titulu ili plasman u finale.

Kao što je bilo tu velikih majstora, tako je bilo i majstorskih poteza, a ABA je izdvojila 16 momenata za koje navijači mogu da glasaju na zvaničnom sajtu. Takmičenje je oblikovano u plej-of sistemu i tako će biti okončano 25. maja, u velikom finalu.

Pogledajte cijeli "kostur" na zvaničnom sajtu, a jasno je i prije pogleda na kandidate da se među ponuđenima izdvaja legendarni koš Dušana Kecmana za Partizanovu titulu 2010. godine uz zvuk sirene sa svoje polovine.

Za čuvenih 0,6 sekundi.

Dušan Kecman trojka Cibona Partizan
Izvor: YouTube/TV Arena sport

Osim Kecmanovog hica, među predlozima je i uzbudljiv put FMP-a do titule 2004, tu je i nevjerovatan koš Blaža Mahkovica na utakmici Olimpija - Partizan, a u istom dijelu "kostura" je i trojka Mirka Mulalića sa pola terena za pobjedu Krke protiv crno-bijelih.

Na istoj strani su i ovogodišnja, sjajna trojka Marka Lukovića za trijumf Primorske protiv Olimpije, kao i čuveni pogodak Nolana Smita u polufinalu Fajnal-fora 2014. u Štark areni, kojim je sa deset metara ostavio Partizan bez titule i Evrolige.

U drugom delu "kostura" izbor počinje od čuvenog niza Zvezdinog plejmejkera Markusa Vilijamsa u polufinalu protiv Partizana, kada je "vezao" 17 poena u seriji.

Markus Vilijams 17 poena u nizu (SPORT)
Izvor: YouTube/ABA liga

Takođe, među momentima za pamćenje je i Hemofarmova titula iz 2005, Cibonin senzacionalni uspjeh na F4 u Beogradu 2014, kao i nezaboravna trojka Jakova Vladovića iz(a) ugla za pobjedu Olimpije u Podgorici.

Na istoj strani "kostura" su i koševi Nikole Ivanovića za pobedu i titulu u finalu protiv Crvene zvezde, Igokeino osvajanje prvog mjesta uoči fajnal-fora 2013, kao i trojka Majkla Miksa uz zvuk sirene za trijumf Zadra protiv Zvezde u polufinalu ABA lige 2003. godine.

Poslednji kandidat je veliki uspjeh Mege u polufinalu plej-ofa 2016, kada je na čelu sa Radetom Zagorcem eliminisala favorizovanu Budućnost i ušla u seriju za titulu.

Možda ce vas zanimati

Tagovi