Dvojica košarkaša u Morači

Poništena sezona, pa potpisi u Budućnosti!

Autori mondo.me Dušan Ninković

Nije Mornar jedini crnogorski tim koji se priprema.

Izvor: MN Press

Da li će se igrati ABA liga? Ne znamo još uvijek. Da li će timovi biti spremni? Vjerovatno hoće. Pripreme za nastavak sezone počele i u Podgorici.

Trenira se, ali se uporedo radi i na jačanju igračkog kadra za narednu sezonu. Budućnost je danas obezbijedila nove potpise.

Za razliku od Mornara iz Bara, koji je pauzu u sezoni iskoristio i za dovođenje pojačanja, Podgoričani su samo sačuvali dvojicu svojih prvotimaca. Tako će dres kluba i u narednoj sezoni nositi Nikola Ivanović i Aleksa Ilić.

Ovi potpisi su uslijedili samo nekoliko sati nakon što je Crna Gora poništila cijelu sezonu i do sada odigrane mečeve proglasila nevažećim. To znači da se i u slučaju nastavka ABA lige, neće igrati domaće prvenstvo.

Nikola Ivanović (26, 190cm) je produžio ugovor na još jednu sezonu, a u klubu je proveo veći dio karijere. Momak koji je ponikao upravo u Baru je dres Podgoričana nosio između 2011. i 2015. godine, a zatim ponovo od 2017. godine. Između je bio član Mega Leksa, AEK-a i Orlandine.

Aleksa Ilić (23, 204cm) je ponikao u Sutjesci, iz koje je 2015. godine stigao u Budućnost. On je sa klubom potpisao dvogodišnju saradnju, a takođe je, kao i Ivanović, reprezentativac naše zemlje.

Podgoričani su u trenutku prekida ABA lige bili u konkurenciji za osvajanje trofeja na Jadranu. Prošlogodišnji učesnik Evrolige je najveće rivale imao u beogradskim timovima, Partizanu i Crvenoj zvezdi, sa kojima će, vjerovatno, i narednih sezona voditi najveće borbe u regionalnom takmičenju.