Košarka

Čikago Bulsići!

Autor mondo.me Izvor mondo.rs

Ukoliko na lutriji dobiju pravo izbora sa prve pozicije na draftu, Bulsi bi navodno izabrali zvezdu Univerziteta Džordžija, Entonija Edvardsa.

Izvor: Guliver/Drew Hallowell/Getty Images

Posle Tonija Kukoča, Dragana Tarlaća, Dalibora Bagarića, Vladimira Radmanovića i Nikole Mirotića, još dvojica igrača sa ovih prostora mogla bi uskoro da zaigraju za Čikago Bulse.

Zadovoljan uspehom koji je napravio sa Nikolom Jokićem u Denver Nagetsima, Arturas Karnišovas uključio je tandem ex-Yu košrakaša u planove za ranu fazu izgradnje "novih" Bulsa. Nikola Vučević iz Orlando Medžika i Dario Šarić iz Finiks Sansa nalaze se u vrhu spiska koji je Litvanac doneo iz Kolorada u Mičigen, navodi "Bleacher Report".

Ukoliko na lutriji dobiju pravo izbora sa prve pozicije na draftu, Bulsi bi navodno izabrali zvezdu Univerziteta Džordžija, Entonija Edvardsa.

Nikola Vučević, produžio je prošlog leta ugovor sa Orlandom do 2023. i obezbedio sigurnu zaradu od 100 miliona dolara, ali ga to na pragu 30. godine nije učinilo ništa manjim potencijalom za trejd. Naprotiv.

Karnišovas je samo jedan od "igrača" na NBA tržištu koji računa sa odličnim centrom i njegovom zaradom od 26 miliona dolara naredne tokom naredne sezone.

Naredne sezone, u Bulsima bi mogao da zaigra i tri godine mlađi hrvatski košarkaš, Šarić, koji se još bori za svoj ugovor iz snova. On se, posle nepune dve sezone u Filadelfija Seventiksersima i duplo manje u Minesota Timbervulvsima, prošlog leta našao na platnom spisku Finiks Sansa i za skromnih 3,9 ove i 4,7 miliona dolara naredne sezone, ponudio solidan kvalitet franšizi iz Arizone.

Karnišovas za Vučevića namerava da ponudi Ota Portera i Cendela Kartera, dok je na glasine o tome da Lauri Markanen želi trejd - reagovao spremnom zamenom u vidu nekadašnjeg asa Cibone i Efesa.

Crnogorac i Hrvat bili bi, navodno, članovi startne petorke u kojoj bi ih sačekali Zek Lavin i "ruki" Kobi Vajt.

Tagovi