Košarka

"Dončić je jedna od najizuzetnijih pojava u istoriji FIBA košarke!"

Autor Pavle Knežević

Andres Noćioni je, kao i svi ljubitelji košarke, potpuno opčinjen Lukom Dončićem i ne štedi reči hvale na njegov račun

Izvor: Getty Images/Ronald Martinez, Ronald Martinez/Getty Images North America

Iako ima tek 21 godinu, svi ljubitelji košarke, novinari, analitičari i ostali se slažu da je Luka Dončić talenat koji se pojavljuje jednom u generaciji.

Mladi Slovenac je u seniorskoj košarci debitovao prije pet godina, sa svojih 16, u Real Madridu i potpuno je dominirao u Evropi, a sada djeluje da je na dobrom putu da to uradi i u NBA. Sa time se slaže i njegov nekadašnji Saigrač Andres Noćioni.

Njih dvojica su bili saigrači u Real Madridu, prije nego što je Dončić otišao da "pokori" NBA.

"Ono što je Luka postigao u ovih pet godina je nešto istorijski, nešto što ćemo svi pamtiti godinama, jer je u mladim godinama bio MVP Evrolige, MVP 'fajnal fora' Evrolige i sada postaje superstar u NBA", rekao je Noćioni za Basket plus.

I stvarno, svi koji prate rast Dončića se čude kako sa istom lakoćom igra i u mlađim kategorijama, što se dešava relativno često, i u seniorima.

"Sa 21 godinom već djeluje zrelo i ostavlja utisak da dominira NBA, isto kao što je radio dok je bio u Real Madridu, kada je dominirao Evropom. To se ne viđa svaki dan. Najvažnije je što je za ovako kratko vrijeme izrastao iz talenta u raelnost. Vrlo brzo. Istina je da je to što je postigao u ovih pet godina ludo", rekao je Argentinac.

Naravno, svjestan je osvajač Evrolige i titule u Španiji da rezultata još nema, ali sumnje u to ne treba da bude.

"Prešao je put od počinjanja da izaziva veterane do dominacije u NBA po brojkama. Za sada nema rezultata, ali ima statistike. Mislim da je on jedna od najeksplozivnijih i najizuzetnijih pojava u kompletnoj istoriji FIBA košarke", zaključio je Noćioni.

Tagovi