Košarka

Mornar - sinonim za ljudskost i profesionalnost

Autor mondo.me

Naš reprezentativac Sead Šehović prezadovoljan nakon što je potpisao novi – dvogodišnji – ugovor sa “mornarima“ koji uveliko misle na narednu sezonu

Izvor: MORNAR/MEDIA Pro

Aleksandar Lazić je postao mornar, Ajzea Vajthed, Džejkob Pulen i Derek Nidam nisu ni pomislili da napuste luku, a dres “ponosa Bara“ naredne sezone nosiće i Sead Šehović.

Reprezentativac Crne Gore koji je ove sezone do suspenzije ABA lige postizao 4,4 poena, imao 3,3 skoka i jednu asistenciju je sa Mornarom produžio ugovor do ljeta 2022. godine.

Sa zadovoljstvom sam prihvatio ponudu uprave da i u naredne dvije godine budem ne samo dio tima, već prije svega kolektiva KK Mornar, koji mi igrači činimo sa upravom, sponzorima i našim vjernim navijačima“, rekao je Sead Šehović.

Mornarov “broj osam“ se nije dvoumio oko novog ugovora, a oduševio ga je ljudski i profesionalni odnos svih u klub.

Produžio sam saradnju iz najmanje dva razloga - ljudskog i profesionalnog. Klub u najizazovnijem periodu za profesionalni sport ispunjava sve obaveze prema igračima, a između ostalog svim strancima u otežanim uslovima obezbijedio je siguran povratak kuci. Vjerujem da je to i više nego dovoljno razloga da se u Baru svi osjećamo udobno i kao kod kuće“, poručio je bivši igrač Budućnosti, a onda je nastavio.

Takav potez menadžmenta Mornara je skoro jedinstven i mogao bi biti primjer kako u regionu, tako i šire. Ovim smo se uvjerili da uprava kluba budžet planira na realnim osnovama i dokaz da KK Mornar je proizvod ljubavi prema košarci, a ne samo biznisa u sportu“.

A to su očigledno shvaliti i stranci, koji su prije Šehovića rado pristali da ostanu u Baru.

Igraći prepoznaju taj odnos što se i dokazalo u proteklih par dana potpisivanjem višegodisnjih ugovora od strane renomiranih košarkaških imena i to već 1. maja nerazmišljajući o potencijalnim drugim ponudama“.

Mornar bi mogao da se nađe u završnici ABA lige, ako se nastavi, a to je još jedan skok u režiji  Đorđija Pavićevića u građenju jakog kluba. Igrači rado dolaze u Bar, klub iz godine u godinu raste, dovoljno da se velikani “uspaniče“.

Iz navedenog je jasno zašto je Mornar kao praktično novajlija u ABA ligi konstantno u trci za najviši plasman rame uz rame sa klubovima sa najvecom tradicijom - Partizan, Zvezda, Budućnost). Siguran sam da ćemo naredne godine tek opravdati očekivanja menadzmenta i na ovakav odnos profesionalno i ljudski odgovoriti višestruko bolje“, govori Šehović, pa zaključuje.

Na kraju, drago mi je da smo svi iz kluba i njihove porodice izašli iz pandemije bez ikakvih posljedica i da ćemo spremni dočekati nastavak ove ili početak sljedeće sezone, zavisno od odluke lige“.

Tagovi