Košarka

I Nidam ostaje Baranin, Pavićević “nišani” titulu! (VIDEO)

Autor mondo.me

Nastavlja se serija produžetka ugovora košarkaša Mornara a u skladu s tim predsjednik kluba otkrio ambicije “Ponosa Bara” u predstojećoj sezoni.

Izvor: screenshot/KK Mornar

Krilatice “Nema Bara do Cara”, drži se i Derek Nidam, jedan od najpopualrnijih košarkaša u novijoj istoriji Mornara koji je danas potpisao produžetak ugovora sa klubom u kojem je ostavio možda i najdublji trag u karijeri.

Tridesetogodišnji Amerikanac sa crnogroskim pasošem je u još nezavršenoj sezoni u ABA ligi postizao prosječno 11,5 poena, imao 4,5 asistencija i 4,1 skok po meču. Dva puta je u toku sezone biran za MVP igrača kola, u 2. kolu nakon što je Igokei ubacio 22 poena uz 6 asistencija i 7 skokova, i pretposlednjem kada je protiv Krke upisao 12 poena, 11 asistencija i 3 skoka.



Nidam je nabolji asistent Mornara u ABA ligi svih vremena (ukupno 214 asistencija), a sada će imati priliku i da taj rekord učini još nedostižnijim.

Crnogorski reprezentativac će minutažu na poziciji plejmekera u novoj sezoni dijeliti sa Ajzeom Vajthedom, nekadašnjim igračem Bruklin Netsa, koji je prije dva dana produžio ugovor. Juče je ugovor produžio i prvi košgeter Mornara Džejkob Pulen, a prvo pojačanje kluba za novu sezonu je krilo Aleksandar Lazić koji je lani nosio dres Primorske.


Predsjednik Mornara Đorđije Pavićević najavio je ranije da će u novoj sezoni ekipu činiti 90 odsto igrača koji su nastupali i u još nezavršenoj. Prvi čovjek Barana rekao je tada da očekuje produžetak saradnje sa četiri od šest američkih igrača i to Pulenom, Nidamom, Vajthedom i Volerom.

Pavićević je juče gostujući u emisiji Promenada Radio Bara najavio i da takmičarski cilj kluba u ABA ligi u novoj sezoni neće biti samo plasman u plej of, već će se „nišaniti“ i titula.