Košarka

"Žoc" je bio jasan, Fenerbahče će to umeti da ceni...

Autor mondo.me Izvor mondo.ba

Da li je ovo znak da je saga konačno gotova?

Izvor: MN Press

U danima pandemije korona virusa i suspenzije košarkaških takmičenja, jedan od lajt-motiva je sudbina srpskog trenera Željka Obradovića.

U prvim epizodama ove košarkaške "sapunice", u prvi plan je isticano da je "Žoc" dva puta odbio da produži ugovor sa istanbulskim velikanom koji mu ističe sledećeg meseca, te da će od naredne sezone biti na kormilu Barselone.

Nedugo zatim, turski list "Hurijet" objavio je da je su Fener i Obradović postigli usmeni dogovor i da će saradnja biti produžena na dve plus jednu sezonu.

Ipak, i takva objava je pre desetak dana naterala i samog Obradovića da se oglasi.

Obradovale su ove reči generalnog menadžera istanbulskih "žuto-crnih", Italijana Mauricija Gerardinija, koji je putem video-linka bio gost italijanskog bloga o Evroligi pod nazivom "Eurodevotion".

"Željkove reči su lepo priznanje našem klubu. U danima kad je teško razumeti trenutnu situaciju na svetu i njen uticaj, Željkove reči su bile izuzetno jasne i Fener će to znati da ceni", rekao je Gerardini.

Obradović je u Fenerbahče stigao 2013. godine, nakon što se posle 13 godina rastao sa Panatinaikosom.

Trebalo bi, naravno, dugo vremena da bi se pobrojali svi trofeji, ali dovoljno je reći samo jedno - radi se o trenerskom rekorderu Evrolige po broju osvojenih titula šampiona Evrope jer ih ima čak devet!

Pet ih je osvojio sa Atinjanina, a po jednu sa Partizanom, Huventudom, Realom i Fenerbahčeom.

Tagovi