Košarka

Majkl Džordan se plašio samo JEDNOG igrača: On nije ni bio košarkaš!

Autor Nebojša Marković Izvor mondo.rs

Zanimljivu priču otkriva neko ko ga vrlo dobro poznaje...

Izvor: Guliver/Getty Images/Brian Bahr, Brian Bahr/Getty Images North America

Detalji iz karijere Majkla Džordana uvek su interesantni ljubiteljima košarke, naročito kada se nekoliko decenija kasnije pojave nove, ranije malo poznate informacije.

Sve je to ovih dana zahvaljujući "Poslednjem plesu", dokumentarnom serijalu o čuvenoj generaciji Čikago Bulsa koju je predvodio upravo "Air Jordan".

Već je dobro ispričana priča da je Džordan od svojih početaka u NBA ligi bio neustrašiv i da se ničega i nikoga na terenu nije bojao.

I sam Džordan je nebrojeno puta priznao da su ga veliki rivali samo motivisali da bude još bolji, ali sada smo imali priliku da saznamo da je postojao jedan igrač kojeg se "njegovo leteće visočanstvo" ipak plašio.

Ovo je za "The Athletic" otkrio Baz Piterson, saigrač i cimer Majkla Džordana sa koledža Severna Karolina, isticavši da je u to vreme postojao jedan igrač koji je umeo da uznemiri mladog Džordana.

Ali taj čovek zapravo nikada nije postao profesionalni košarkaš. Reč je Lorensu Tejloru, momku koji je postao legenda NFL lige, nakon što je potpisao ugovor sa Njujork Džajantsima davne 1981. godine.

"Ne znam hoće li Majkl to da prizna ili ne, ali kunem se da ga je bilo pomalo strah Lorensa. I da, nije čak ni bio košarkaš. LT je bio fenomenalan sportista, brži od bilo koga, mogao je daleko da skoči i čuva svakoga, imao je velike ruke. Bio je jak i bio je pomalo lud. Majkl je mislio: 'Sranje, bolje je biti na oprezu s tim tipom.' A Tejlor je baš njega uvek želeo da čuva'', rekao je Baz Piterson,, danas pomoćnik generalnog direktora Šarlot Hornetsa, NBA franšize u vlasništvu Džordana.

Lorens Tejlor je bio dvostruki osvajač Superbola u svojoj 13 sezona dugoj karijeri, koju je kompletnu proveo u Njujork Džajantsima.

Tagovi