Košarka

Nakon drafta - Evropa!

Autor mondo.me

Supertalentovani Marko Simonović želi da makar još jednu sezonu odigra na Starom kontinentu, te da sa takvim iskustvom ode u najjaču košarkašku ligu na svijetu

Izvor: MN Press

Marko Simonović je spreman za NBA draft, vjerovatno će postati osmi Crnogorac u najjačoj ligi na planeti poslije Žarka Paspalja, Predraga Drobnjaka, Slavka Vraneša, Aleksandra Pavlovića, Nikola Pekovića, Nikole Vučevića i naturalizovanog Džavonta Grina, ali...

Supetalentovani 20-godišnji Kolašinac i reprezentativac Crne Gore ne planira da odmah, nakon izlaska na draft, potpiše ugovor sa nekim NBA klubom.

Centar beogradskog Mega Bemaxa i jedan od najdominantnijih igrača u ABA ligi ove sezone vjeruje da je za njegov pravi razvoj prava stvar da makar još sezonu odigra u Evropi.

Plan mladića koji je ponikao u Gorštaku je da na Starom kontinentu, eventualno u nekom jakom evroligaškom klubu, stekne važno iskustvo u narednom periodu. Takođe, i da u reprezentaciji Crne Gore zasluži minutažu i rolu, te da nastupi na narednom Eurobasketu, a dugoročan cilj Simonovića naravno je minutaža u nekom NBA klubu.

Sjajni krilni centar/centar je do trenutka suspenzije ABA lige bilježio 16,2 poena, 7,6 skokova (3,2 ofanzivna), 1,2 asistencije, 1,1 blokadu i ukradenu loptu, uz prosječan indeksni skor od 18,1 po meču.

Tagovi