Košarka

SRBIN ZAMJENJUJE SRBINA: Željko umjesto Pešića trener Barse?!

Autor mondo.me Izvor Kurir

Srbin zamjenjuje Srbina u Barseloni. Željko Obradović umjesto Svetislava Pešića od sledeće sezone na klupi Katalonaca, piše Kurir

9. 3. 1960. Žejko Obradović
Izvor: MN Press

Najtrofejniji trener u Evropi odbio je da produži ugovor s klubom iz Istanbula, prenose turski mediji ističući da je Barsa riješila da ga po svaku cijenu angažuje ovog ljeta.

Fenerbahče je, kako se navodi, ponudio 1,65 miliona eura srpskom treneru, što je 50 odsto manje u odnosu na sadašnji ugovor, pa je to još više uticalo na odluku Obradovića da se na kraju sezone zahvali Turcima.

Razlog zašto Barselona želi da dovede popularnog Žoca leži u tome što klub iz Katalonije ponovo hoće na vrh Evrope, a čovjek koji zna da osvaja trofeje je upravo sadašnji trener Fenerbahčea. Španski velikan nije jedini koji je zainteresovan za Obradovića, tu je i Panatinaikos, koji bi volio da ga vrati, ali mnogo veće šanse u trci za srpskim trenerom zasad imaju Katalonci. Postoji i treća mogućnost, koja je najmanje realna, da Željko Obradović napravi jednogodišnju pauzu, kao što je učinio 2012. godine, nakon što se rastao s Panatinaikosom.