Košarka

Pešić: Teško ćemo igrati sledeću sezonu po sadašnjem formatu...

Autor Mirjana Šegan

Srpski trener smatra da svi u Evropi moraju da budu pragmatični i donesu važnu odluku ne samo o prekinutoj sezoni, već i o narednoj

Izvor: MN Press

Svetislav Pešić čeka da se situacija stabilizuje oko pandemije korona virusa, kako bi zajedno sa igračima Barselone mogao najpre da se vrati treninzima, a potom i na teren.

Smatra da je vrlo važno, bez obzira na sve, da se tekuća sezona okonča na parketu.

Naveo je da oni koji odlučuju o takmičenjima moraju da razmišljaju "van okvira" kako bi doneli odluke koje su najbolje za košarku.

"Čelnici FIBA, Evrolige i nacionalnih liga moraju biti pragmatične i biti kreativni da bismo znali ne samo kako ćemo završiti ovu sezonu, već kako ćemo početi, igrati i završiti i sledeću. Ne smemo zaboraviti jednu važnu činjenicu - mi nismo NBA lige, gde postoji samo jedno takmičenje. Mi ovde igramo minimum dva takmičenja (Evroliga i nacionalna liga), a takođe tu su i olimpijske kvalifikacije", naveo je Pešić u razgovoru za špansku agenciju EFE.

Bivši selektor Jugoslavije istakao je da situacija poput ove u kojoj se svet našao pokazuju zašto je za sve nivoe u košarci važno da sarađuju.

"Nije lako to uraditi i zato je saradnja između ova tri nivoa svetske košarke bitna. Smatram da će igranje naredne sezone sa trenutnim sistemom takmičenja biti veoma teško. Zato je sada vreme da nađemo rešenja kako bismo znali kako započinjemo i završavamo sledeću sezonu. Mada, sa druge strane, potpuno razumem da Evroliga i ACB liga razmišljaju više o tome kako da završe ovu trenutnu koja je suspendovana", poručio je srpski stručnjak.