Košarka

Kobs: Niko nas ne može dobiti na tri ili pet mečeva

Autor mondo.me

Plejmejer Budućnost Volija i reprezentacije Crne Gore čeka u Americi rasplet ABA lige, a poručuje da su šampionske ambicije plavih sa pokrićem

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

ABA liga zavisi od odluka Evrolige, jer će se regionalna košarka najvjerovatnije igrati po sličnom sistemu kao najkvalitetnije evropsko takmičenje ukoliko se steknu uslovi da se dovrši takmičarska godina 2019/2020.

Naravno, uprkos što ima zagovornika da se titula dodijeli Partizanu, to nikako neće prihvatiti Budućnost Voli i Crvena Zvezda, tako da je logičnije da se sezona poništi ako korona parališe sport još nekoliko mjeseci.

A plejmejker Budućnosti i reprezentacije Crne Gore Džastin Kobs iz Los Anđelesa poručuje da je Budućnost najjača. Dvadesetdevetogodišnji Amerikanac je kao i svi strani igrači Budućnosti dobio dozvolu da napusti Crnu Goru tokom pandemije korona virusa uz uslov da se vrati u tim kada se donese odluka o nastavku ABA lige.

Već 12 dana sam bez košarke i to mi teško pada, nije to nešto što bi se očekivalo. Svakako ne nešto čemu se bilo ko od nas nadao, daleko od toga”, rekao je Kobs.

Kobs ove sezone definitivno igra najbolju košarku u karijeri, od starta je dizao svoju formu, a na 21 utakmici u ABA ligi je prosječno upisivao 15,7 poena, pet asistencija, 2,1 skok i 1,3 ukradene loptu. Prvi je strijelac i asistent Budućnost Volija, a sa 18,6 indeksnih poena po meču treći je u ligi i prvi među igračima ekipa koje konkurišu za plej-of.

Mnogo je bitniji onaj timski utisak. Kada smo mi iz Budućnost Volija u pitanju, definitivno nije isto kao u slučaju nekih timova, kojima je svejedno da li će ova sezone dobiti epilog ili ne”, rekao je Kobs, koji bi vrlo lako mogao da dobije MVP priznanje ukoliko se sezona nastavi, ali naturalizovani Crnogorac razmišlja o tituli.

Siguran sam, bilo ko u ABA ligi nas ovog proljeća ne bi mogao pobijediti u seriji u tri ili pet mečeva, odnosno na dvije ili tri pobjede. Prosto tako je, toliko talenta i kvaliteta imamo”, jasan je naš reprezentativac.