Košarka

FIBA spremila nova pravila: Osam timova, igra se na jesen!

Autor mondo.me Izvor mondo.ba

Završni turnir igrao bi se od 30. septembra do 4. oktobra, prema najnovijoj odluci

Izvor: MN Press

Pandemija koronavirusa stopirala je mnoštvo sportskih takmičenja širom Evrope i sveta, a izuzetak nije ni FIBA Liga šampiona, koja je, kada je Covid-19 rekao "ne" košarci, bila zaustavljena u osmini finala, koja je delimično odigrana.

Šest putnika je poznato, dva se još uvek ne znaju, ali se zna novi format same završnice takmičenja. Takođe, zna se i datum kada bi F8 trebalo da se odigra.

U trenutku prekida zbog pandemije virusa od kojeg je u svetu do sada obolelo više od 800.000 ljudi, bilo je poznato šest putnika u četvrtfinale posle serije koja se igra na dve pobjede, a to su Saragosa, Nimburk, AEK, Turk Telekom, Hapoel Bank Jahav i San Pablo Burgos.

O popunjavanju preostala dva mesta trebalo je da odluče Iberostar Tenerife i Ostende, odnosno Dižon i Nižnji Novgorod, a majstorice će morati da sačekaju neko bolje vreme za sport.

A kad konačno budu odigrane, ostatak takmičenja će se neće igrati kako je planirano.

Naime, bord FIBA planirao je da i četvrtfinalna faza bude igrana na dve pobjede, te da se nakon toga u maju igra fajnal-for. Međutim od toga, ipak, neće biti ništa, već će, prema poslednjoj odluci, biti igran završni turnir sa osam ekipa i to od 30. septembra do 4. oktobra, kada bi trebalo da bude stavljena tačka na ovu sezonu tog takmičenja.

Mesto odigravanja fajnal-ejta biće određeno naknadno.