Košarka

Serija A ne želi kao 2004, neko će SIGURNO osvojiti Skudeto

Autor mondo.me Izvor mondo.ba

Uprkos pojedinim crnim prognozama, prvi čovjek FS Italije uvjeren da će Serija A dobiti šampiona.

Izvor: Gulliver/Getty images/Valerio Pennicino

Da li će i kada biti nastavljena sezona u Seriji A, još nije poznato.

Prvobitno je plan bio da se takmičenje nastavi 3. maja, ali italijanski ministar sporta Vinćenco Spadafora izjavio je da je sve i dalje u "magli" i da su preoptimistične najave da bi problemi sa pandemijom korona virusa mogli biti tako brzo rešeni.

Ipak, bilo je i pojedinih crnih slutnji, da će prvenstvo biti u potpunosti prekinuto, pa da Serija A neće dobiti šampiona, ali u takav scenario ne veruje predsednik Fudbalskog saveza Italije Gabrijele Gravina.

Iako se i dalje ne nazire kraj krize, naročito u Italiji koja je najpogođenija evropska država, Gravina je optimista po pogledu završetka sezone.

"Postoji plan, koji nam je prioritet. Svi bismo želeli da sezonu okončamo na terenu. U kontaktu smo sa FIFA oko produženja ugovora ako budemo morali igrati i posle 30. juna. Moramo pronaći rešenje, a idealno bi bilo kada bismo prvenstvo mogli da okončamo do kraja jula. Moramo se pridržavati propisa i onoga što dolazi iz političkog i naučnog vrha", rekao je Gravina.

Ipak, treba razmišljati i o alternativama.

"Ako ne možemo igrati, voleli bismo da merilo sportskog takmičenja bude ono što se odvijalo na terenu", rekao je Gravina, indirektno potencirajući na to da bi trenutni plasman mogao odlučiti novog šampiona.

Prema stanju na tabeli, aktuelni prvak Juventus osvojio bi devetu uzastopnu titulu.

"Razgovaramo o tome gde će završiti ‘skudeto’, ali to je na Federalnom veću da odluči. Moramo da odlučimo i o sastavu liga za narednu sezonu, te o timovima koji će se plasirati na međunarodnu scenu, odnosno klubovima koji će u viši rang i onima koji će ispasti iz lige", zaključio je prvi čovek italijanskog fudbala.

Podsetimo, u trenutku prekida prvo mesto pripadalo je Juventusu, koji je na 26 utakmica prikupio 63 boda, jedan više od drugoplasiranog Juventusa.

Jedini put u novijoj istoriji kada je Italija ostala bez šampiona bilo je 2004. godine, nakon skandala "Kalčopoli". Tada je Juventusu bila oduzeta titula, ali nijednom drugom timu nije bila dodeljena.

Tagovi