Košarka

Najbolje svjetske košarkašice 2022. godine putuju u Australiju!

Izvor mondo.rs

Svjetsko prvenstvo za žene biće održano na najmanjem kontinentu.

Izvor: MN Press

Krovna organizacija svjetske košarke saopštila je da će Svjetsko prvenstvo za košarkašice 2022. godine biti održano u Australiji. Ovakva odluka donijeta je danas, kada su u najužem izboru ostala samo dva kandidata.

Australija je pobijedila Rusiju u borbi za organizaciju turnira, pa ćemo za dvije godine smotru najboljih svetskih košarkašica ledati u zemlji kengura i koala.

FIBA centralni bord je zasedao danas, ali zbog epidemije korona virusa ne uživo, kao što je inače praksa. Oba saveza su video pozivima predstavili svoje kandidature, a zatim su članovi, na telefonskoj sjednici, izglasali da Australija bude domaćin.

Ovo će biti drugi put u istoriji da će Australija dočekati najbolje košarkašice na svijetu, nakon što se u ovoj zemlji igralo Svjetsko prvenstvo 1994. godine. Na tom turniru je Brazil bio uspješniji od Kine u finalu i time stigao do zlata.

Australija je na prethodnom Svjetskom prvenstvu poražena u finalu, od reprezentacije SAD. Amerika je svojila osam od poslednjih 11 titula, a jedna od selekcija koja je prekinula njihovu dominaciju je upravo Australija, 2006. godine.

Tagovi