Košarka

Mirotić misli o Crnoj Gori i Srbiji:Moramo biti ujedinjeni,slušajte ljekare

Autor mondo.me Izvor mondo.rs

Španski košarkaš porijeklom iz Crne Gore, za klupski sajt je govorio o trenutnoj situaciji u svijetu.

Izvor: MN Press

Da je Nikola Mirotić veliki humanitarac, znalo se od ranije. Nesebična pomoć ugroženim grupamaprati ga kroz cijelu karijeru, a sada ima poruku koja je u skladu sa preporukama ljekara.

Narodu u Crnoj Gori i Srbiji poručuje da ostane ujedinjen, da sluša ljekare i da ostane kod kuće.

Sve ovo je bivši NBA igrač rekao za klupski sajt košarkaške sekcije tima iz Katalonije. Pričao je i o još nekim stvarima.

''Ovo je neobična situacija, niko nije mogao da pretpostavi da će se desiti. Patim mnogo, zbog ljudi koji su u teškoj poziciji i zbog svoje familije u Crnoj Gori i Srbiji. Ni bolnice nisu bile spremne za ovako nešto. Sada je najbitnije da ostanemo ujedinjeni, da poštujemo savjete ljekara i da budemo u svojim domovima. To je način da se izborimo protiv virusa u ovoj borbi''.

Pored savjeta koje ima za Špance, ali i ljude sa ovih prostora, košarkaš Barselone je posebno morao da se obrati ljekarima. Kako on kaže, pravim herojima u ovom trenutku.

''Želio bih da pokažem zahvalnost prema medicinskom osoblju. Oni rade sjajan posao, njihova uloga je neprocjenjiva i oni rizikuju voje živote zbog nas. Hvala im'', rekao je Nikola Mirotić.

Najveće pojačanje Barselone prethodnog ljeta je ove sezone opravdao uloženi novac katalonskog tima. Na mečevima Evrolige je prosječno bilježio 19 poena, uz 6.9 skokova po meču. Najbolje partije je pružio protiv Himkija i Bajerna, kojima je ubacio 28 poena.