Košarka

Toni Parker predlaže: KRAJ Evrolige, bez šampiona!

Autor mondo.me Izvor mondo.ba

Bivši as ''mamuza'', a danas predsednik Asvela, sumnja da će se takmičenje ove sezone nastaviti

Izvor: Di Yin/Getty Images AsiaPac

Poput brojnih sportskih takmičenja širom Evrope i sveta zbog pandemije koronavirusa, tako je suspendovana i Evroliga.

Bord elitnog evropskog košarkaškog takmičenja stopirao je sve aktivnosti kako u ovom takmičenju, tako i u Evrokupu, bar do 11. aprila, ali od toga, vrlo je izvesno, neće biti ništa.

Ranije su već saopštavani određeni predlozi kako privesti sezonu kraju, međutim budućnost takmičenja još uvek je u magli, a više bi trebalo da znamo sutra.

Novi, konkretan predlog za stavljanje tačke na sezonu 19/20 stigao je danas od nekadašnjeg asa francuske reprezentacije i bivšeg organizatora igre San Antonija, a danas vodećeg čoveka Asvela, Tonija Parkera.

Francuz predlaže – kraj!

''Najpametnije rešenje je u ovom trenutku je da se sezona završi, bez šampiona, bilo kakvih ispadanja, i da već polako počnemo da se spremamo za narednu takmičarsku godinu. Činjenica je da će svi pretrpiti velike gubitke'', rekao je Parker za ''L'Ekip''.

S obzirom na pandemiju virusa korona, Parker dane provodi sa porodicom u izolaciji u San Antoniju. Pozvao je lidere Evrolige da ''prestanu da daju klubovima lažnu nadu o nastavku takmičenja''.

''Biće mnogo teško privesti sve ovo kraju jer se situacija sa koronavirusom ne odvija isto u svim evropskim zemljama. Cela stvar mnogo zavisi od država, ali i različitih zdravstvenih i sigurnosnih propisa'', istakao je četvorostruki NBA šampion.

Parkerov klub se u trenutku prekida Evrolige, šest kola pre kraja ligaškog dela, nalazio na 15. mestu, u konkurenciji 18 timova, uz skor od deset pobeda i 18 poraza.

Tagovi